Loading...

Asser-serie 4 - Erfrecht en schenking

S. Perrick

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Rechten
  • Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
  • ISBN: 9789013144963
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Hardcover
Druk:16
Verschijningsdatum:januari 2018
Afmetingen:24,9 x 17,5 x 6 cm
Aantal pagina's:1036 pagina's
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:S. Perrick
Auteur:S. Perrick

Samenvatting

Asser-serie 4 - Erfrecht en schenking 16e druk is een boek van S. Perrick uitgegeven bij Wolters Kluwer Nederland B.V.. ISBN 9789013144963

Asser-deel 4 Erfrecht en schenking behandelt het gehele erfrecht en de schenking. De 16e druk is ingrijpend vernieuwd en uitgebreid, mede naar aanleiding van wetswijzigingen en de omvangrijke jurisprudentie die sinds de laatste druk is verschenen. Het meest gezaghebbende commentaar op het erfrecht blijft daarmee een onmisbare bron van informatie voor advocaten, rechters en notarissen.
De auteur geeft een grondige en systematische behandeling van alle onderdelen van het erfrecht en de schenking. Hij verbindt daarbij de verschillende onderdelen met elkaar, mede in samenhang met het overige algemene vermogensrecht. Een kritische blik wordt niet geschuwd. De auteur houdt de wetswijzigingen in Boek 4 nauwkeurig tegen het licht en beantwoordetde vragen waartoe ze aanleiding geven zorgvuldig. Waar nuttig belicht hij de praktische relevantie met voorbeelden.
Ook de wijzigingen in Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek gericht op de beperking van de omvang van de wettelijke gemeenschap van goederen zijn verwerkt. Bij het schrijven is de auteur ervan uitgegaan dat deze wijzigingen per 1 januari 2018 in werking zullen treden.
Naast de algehele actualisering heeft de auteur het werk herzien met het oog op een nog betere toegankelijkheid.Gerelateerd