Loading...

Bekentenissen van een meestersmokkelaar

Paul Meyer

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • Categorie: Biografieën & Waargebeurd
  • ISBN: 9789461317780
de bende van 700 miljoen
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:22 september 2017
Aantal pagina's:250
Ebook Formaat:EPUB met digitaal watermerk
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Paul Meyer
Tweede Auteur:Wim van Eynde
Tweede Auteur:Wim van Eynde
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Android (smartphone en tablet) , Kobo e-reader , Desktop (Mac en Windows) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee

Samenvatting

Paulus Meyer was het kopstuk van 'de bende van 700 miljoen', een legendarische groep drugssmokkelaars die de onderwereld van de Lage Landen een tiental jaar regeerde, tot ze in 2007 werd opgerold. De bijnaam komt van het geschatte bedrag dat de bende heeft buitgemaakt. Meyer heeft er een jarenlange gevangenisstraf op zitten. Acht maanden zat hij vast in Bangkok Hilton, een van de gevaarlijkste gevangenissen ter wereld. Nu is hij weer vrij en blikt zonder taboes terug op zijn criminele carrière. 'Ja, ik was fout,' zegt hij, 'maar ik heb the time of my life gehad.'
In Bekentenissen van een meestersmokkelaar neemt Meyer ons mee naar de fascinerende wereld van de internationale illegale handel, met de Georgische georganiseerde misdaad op het Antwerpse Falconplein, Oost-Europese drugsbaronnen, de Britse maffia in Marbella en Marokkaans-Nederlandse drugskartels, én naar het paradijseiland Koh Samui in de Golf van Thailand, waar hij nog steeds een luxeresort bezit dat hij uit de handen van het gerecht heeft weten te houden.
'Ik ben groot geworden zonder ooit geweld gebruikt te hebben', zegt Meyer. Zijn briljante geest, zijn onmiskenbare charmes en zijn ondernemingszin zijn zijn troeven. Zijn levensverhaal leest als een schelmenroman.