Geschreven bij How Not To Die
Het boek How not to die van Michael Greger heeft mij eindelijk de rust gegeven die ik nodig had. Ik ben al 30 jaar veganist en mijn voeding bestond voornamelijk uit rauwe groenten, noten zaden zilvervliesrijst en tofu. De twijfel begon toen ik op internet berichten las dat soja producten kankerverwekkend zouden zijn dus schrapte ik soja uit mijn dieet. Toen begon ik verhalen op internet te lezen over fytinezuur, hoe het zich zou hechten aan de mineralen in je lichaam, waardoor je botontkalking zou kunnen krijgen en een mineralen tekort. Nou zit fytinezuur in granen, bonen, noten en zaden, eigenlijk in alles wat ik at, behalve in rauwe groenten, dus at ik alleen nog maar rauwe groente. Maar dit was niet vol te houden, ik werd steeds magerder en was doodmoe. Als ex kankerpatient word je bang voor alles en ik wist werkelijk niet meer wat ik moest eten. Toen ik de wanhoop nabij was kwam ik op een site op internet waar over dit boek werd gesproken en heb ik het boek gelijk besteld bij bol.com. Ik ben zo verschrikkelijk blij met dit boek, het heeft mij eindelijk de rust gegeven die ik nodig had en door het dieet van Michael Greger word ik elke dag weer een beetje gezonder en sterker. Dit is het beste boek wat ik ooit gekocht heb en voor mij voor onschatbare waarde.