Loading...

Eeuwige optimist

Raf Willems

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Sport & Outdoor
  • Uitgever: Willems Uitgevers
  • ISBN: 9789492419125
  • Review:
voetballen tussen de mijn en Maracaña
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:november 2017
Afmetingen:Afmeting: 23 x 15 x 1,7 cm
Aantal pagina's:200 pagina's
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):Raf Willems | Raf Willems
Auteur(s):Raf Willems | Raf Willems

Samenvatting

Vital Borkelmans (1963) treedt met dit boek uit de schaduw.
Hij vertelt onverbloemd zijn levensverhaal. Als jongen van achttien dook hij de ondergrondse in en werkte hij in de mijn van Eisden. Hij voetbalde bij Patro, SV Waregem, KAA Gent en Cercle Brugge. Maar hij werd in de jaren negentig een icoon van Club Brugge: het ‘brommerke’ was immens populair bij de aanhang van blauw-zwart. Vier keer landskampioen, drie keer bekerwinnaar, Europese topprestaties. En twee wereldbekercampagnes met de Rode Duivels.
Het leven spaarde hem niet. Hij kende zijn portie pech in de privésituatie en met het eigen lichaam. Maar cynisme kende hij niet. Vital is de ‘eeuwige optimist’ en bleef wat hij was: een zeer sociale mens.
Als assistent-bondscoach zette hij samen met Marc Wilmots tussen 2012 en 2016 de Rode Duivels na een decennium van ellende opnieuw op de internationale kaart: kwalificatie voor het WK 2014 en het EK 2016. Zijn hoogtepunt beleefde hij in Brazilië, toen België mocht aantreden in het mythische stadion Maracanã. Als nummer één van de wereldranglijst. Twee jaar later verspeelden de favoriete Duivels hun kansen op de Europese titel na een dramatische avond tegen Wales. Vital ontsnapte toen ook aan een persoonlijke tragedie.

Eeuwige optimist. Voetballen tussen de mijn en Maracanã
is een beklijvend voetbalverhaal. Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar Kom op tegen Kanker en Samen tegen Reuma.

Raf Willems (1960), auteur van talrijke voetbalboeken,
sprak uren met Vital Borkelmans en schreef deze biografie.