Met dit boek komen twee van mijn liefdes samen; mijn liefde voor koken en bakken, en voor alles wat Iers is. Ik was al langer op zoek naar Nederlandstalige recepten van Ierse gerechten en kon dit boek daarom niet laten liggen. Hiermee brengt Yvette van Boven weer eens wat anders op tafel dan we gewend zijn van andere tv-koks, maar toch met vertrouwde ingrediënten. Wat ik tot dusver maakte is prima gelukt en smaakte allemaal heerlijk!
Het boek is erg veelzijdig; van eenvoudig gebak, scones en brood (dat door het gebruik van soda niet hoef te rijzen), tot hoofd- bij- en na- en borrelgerechten. Shepard's Pie en krokante courgettes zijn aanraders!
Maar ook aan de voorraadkast is gedacht, zoals o.a. zelfgemaakte HP- en Worcester saus, mosterd, azijn, marmelade, jam en dressings. Uiteraard mogen in een Iers kookboek de alcoholische dranken niet ontbreken, bijv. Irish coffee.
In het algemeen is het stevige kost en een aantal gerechten bevatten Guinness of whiskey (maar alcohol kan veelal vervangen of weggelaten worden).
De recepten zijn duidelijk beschreven, ingeleid door een persoonlijke noot van Yvette. Ze zijn makkelijk te maken en allen voorzien van foto's of soms tekeningen (behalve de dressings). Het boek laat ook mooie foto's zien van het Ierse landschap en het dagelijkse leven.
De meeste ingrediënten zijn in elke supermarkt te koop, sommige in natuurwinkels.
Het boek bevat een inhoudsopgave, een woordenlijst op inhoud en eentje per ingrediënt.