Loading...

Noorse goden

Neil Gaiman

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Literatuur & Romans
  • Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
  • ISBN: 9789045214450
  • Review:
mythen & sagen
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:oktober 2017
Afmetingen:21,5 x 14 x 2,2 cm
Aantal pagina's:288 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):Neil Gaiman
Auteur(s):Neil Gaiman
Vertaling
Vertaald door:Henny van Gulik | Henny van Gulik

Samenvatting

In Noorse goden combineert bestsellerauteur Neil Gaiman de oude verhalen uit de mythologie van de Vikingen met de stijl van de 21e eeuw. Voor de fans van Stephen Fry’s Mythos.

In de New York Times-bestseller Noorse goden verwerkt Neil Gaiman, bekend van o.a. de prijswinnende novelle Coraline en de cult-serie American Gods, de losse Noorse mythen tot een doorlopend verhaal.

Noorse goden begint met het ontstaan van de legendarische negen werelden en duikt dan in de levens van goden, dwergen en reuzen. Zo moet Thor zich vermommen als vrouw – lastig, met een baard en onstilbare honger – om zijn gestolen hamer terug te krijgen. Het bloed van Kvasir – de scherpzinnigste god van allen – wordt in honingwijn veranderd en geeft de drinkers ervan magische krachten. Het boek bereikt zijn piek aan het einde met het epische verhaal van Ragnarok: de ondergang van de goden en de geboorte van een nieuwe tijd en nieuwe mensen. Perfect voor de fans van Stephen Fry’s Mythos.

‘Een pakkende, spannende en eerlijk gezegd prachtige vertelling van deze beroemde verhalen.’ – The Washington Post

‘Uitzonderlijk. Gaiman heeft een moderne interpretatie van de Vikingverhalen geschreven.’ – The Atlantic

’Door oude Noorse mythologie te combineren met de stijl van de 21e eeuw, weet Gaiman een geheel genre nieuw leven in te blazen voor de moderne lezer.’ – Newsweek