Loading...

Voer voor vrienden

Eva Posthuma de Boer

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789000358410
Het menuboek voor zorgeloze etentjes
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:10 november 2017
Aantal pagina's:192
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Eva Posthuma de Boer
Hoofdauteur:Eva Posthuma de Boer
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:191 mm
Product hoogte:18 mm
Product lengte:246 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:191 mm
Verpakking hoogte:18 mm
Verpakking lengte:246 mm
Verpakkingsgewicht:687 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:191 mm
Product hoogte:18 mm
Product lengte:246 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:191 mm
Verpakking hoogte:18 mm
Verpakking lengte:246 mm
Verpakkingsgewicht:687 g

Samenvatting

‘Viergangendiners die je lachend op tafel tovert.’ Mara Grimm, culinair journalist

‘Voer voor vrienden - Het menuboek voor zorgeloze etentjes is hét boek dat je in huis wilt hebben als je een groepje vrienden te eten krijgt. Wij zeggen: laat dat eetfestijn maar beginnen!’ Elegance

Met vrienden zorgeloos aan tafel

Samen om de tafel, schalen vol eten, flessen die rondgaan, verhalen, grappen en zielenroerselen die worden gedeeld: daar worden we gelukkig van! Maar hoe zorg je ervoor dat je als kok ook deelt in die feestvreugde, en vul je die schalen ondertussen met de meest heerlijke gerechten? Hoe stel je een menu goed samen, welke smaken passen bij elkaar, hoe maak je het geheel niet te zwaar, maar bovenal: hoe plan je het allemaal zo in dat je zelf niet alleen maar zwetend achter het fornuis staat?

In Voer voor vrienden reikt Eva Posthuma de Boer met zestien driegangenmenu's de handvaten aan om van een etentje een feest te maken waaraan je zelf kunt meedoen. Voor elk seizoen heeft Eva vier menu's samengesteld met gerechten uit verschillende windstreken. De menu's zijn evenwichtig opgebouwd, met de juiste balans tussen koolhydraten en groente, en een mooie afwisseling van vlees en vis. Voor elk seizoen is ook een geheel vegetarisch menu opgenomen, en bij veel gerechten worden vegetarische opties gegeven. En omdat een etentje begint met een borrel, en een borrel niet zonder een hapje kan, staat er bij elk menu een recept voor een simpel, zelfgemaakt borrelhapje. En omdat elk etentje gepaard gaat met verhalen, bij elk menu ook een verhaal.

Eva Posthuma de Boer is schrijver en columnist. In de afgelopen tien jaar bracht ze vier succesvolle romans uit. Als columniste werkt Eva voor diverse bladen en kranten. In Het Parool had ze, samen met Thomas Acda, jarenlang een culinaire column met recepten. Naast het schrijven, kookt Eva graag en veel. De keukentafel is het hart van haar huis; daar worden ruzies beslecht, plannen gesmeed en vriendschappen beklonken. Behalve veel vrienden, ontvangt Eva ook regelmatig gasten in haar underground restaurant Chez PdeB.

‘Eva kan heel goed koken, dan kan je ook wel zien.’ Frank Lammers

‘Een heerlijk kookboek vol fijne recepten.’ Culy.nl

‘Ook verdient de styling van Voer voor Vrienden alle lof: eindelijk eens geen boek vol zogenaamd nonchalant naast het bord gevallen granaatappelpitjes, maar gewoon smakelijke foto’s van gerechten die er allemaal lekker maar tegelijkertijd zo niet-bedreigend uitzien dat je direct zin krijgt om elke week een etentje te geven. Dat lijkt me dan ook een uitstekend voornemen – net als minder vlees eten en vooral: dit boek kopen.’ Radar Magazine

‘De liefde voor koken en eten zit in je of niet, en aangezien die er bij Eva wel in zit, schreef ze een kookboek met daarin door haar beproefde menu’s voor elk jaargetijde. Zo’n menuboek voorziet in een grote behoefte. Een compleet menu bedenken kan voor nogal wat hoofdbrekends zorgen en met de kerstdagen in zicht zal menigeen weer aan het puzzelen slaan om het juiste voorgerecht bij het juiste hoofdgerecht te bedenken. En dan ook nog een dessert om de maaltijd compleet te maken, en dat alles zo uitgebalanceerd, dat we niet na afloop urenlang onderuitgezakt onze magen weer een beetje tot rust moeten laten komen.
Posthuma de Boer heeft erover nagedacht, de menu’s uitgeprobeerd op vriend en vijand en ze opgeschreven. Wijnadviezen van Harold Hamersma erbij, de avond kan niet meer stuk.’ Jonah Freud in Het Parool ****