Loading...

Nederlands in gang

Berna de Boer

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Taal
  • ISBN: 9789046905609
  • Review:
methode Nederlands voor hoogopgeleide anderstaligen
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:20 juli 2017
Aantal pagina's:318
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Berna de Boer
Tweede Auteur:Margaret van der Kamp
Co Auteur:Birgit Lijmbach
Co Auteur:Birgit Lijmbach
Overige kenmerken
Editie:3
Extra groot lettertype:Nee
Gewicht:544 g
Product breedte:171 mm
Product hoogte:19 mm
Product lengte:241 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:171 mm
Verpakking hoogte:19 mm
Verpakking lengte:241 mm
Overige kenmerken
Editie:3
Extra groot lettertype:Nee
Gewicht:544 g
Product breedte:171 mm
Product hoogte:19 mm
Product lengte:241 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:171 mm
Verpakking hoogte:19 mm
Verpakking lengte:241 mm

Samenvatting

Nederlands in gang is een beginnersmethode Nederlands voor hoogopgeleide anderstaligen. De cursist leert snel in het Nederlands te communiceren en de essentie van teksten te begrijpen. In deze communicatieve totaalmethode ligt het accent op het taalgebruik in het dagelijks leven van hoogopgeleide studerende of werkende volwassenen. Nederlands in gang brengt de cursist naar niveau A2 van het Europees Referentie Kader (ERK).

In achttien hoofdstukken legt de beginnende cursist op een afwisselende manier de basis van het Nederlands. Alle taalvaardigheden worden getraind: spreken, luisteren, lezen en schrijven komen uitgebreid aan bod. De levensechte dialogen zijn gebaseerd op alledaagse situaties, de beeld- en geluidsfragmenten zijn eigentijds. Nederlands in gang wordt gekenmerkt door de gebruiksvriendelijke presentatie van de grammatica en de expliciete aandacht voor woordenschatverwerving, met aansprekende opdrachten, actieve werkvormen en reflectieopdrachten voor cursisten.

Op de bijbehorende website staat, naast het audiomateriaal, een schat aan aanvullende oefeningen, woordenlijsten, extra beeld- en geluidsmateriaal. Voor docenten zijn er bovendien toetsen en een handleiding met tips en aanvullend materiaal.

In deze herziene versie zijn hoofdstuk 14 en 17 compleet vernieuwd om beter aan te sluiten op de leefwereld van hoogopgeleide (jong)volwassenen. De thema's zijn nu In de sportschool en Thuis. Op basis van gebruikerservaringen zijn er aan elk hoofdstuk nieuwe spreekopdrachten toegevoegd en zijn oefeningen aangepast of verwijderd.

De website is uitgebreid met nieuwe oefeningen en de structuur van de website is grondig verbeterd. Nieuw zijn ook de speciaal ontwikkelde grammatica- en uitspraakvideo's, zodat de cursist ook zelfstandig aan de slag kan met de moeilijkere onderdelen van de Nederlandse taal.

Nederlands in gang is geschikt voor hoogopgeleide anderstaligen in Nederland en in het buitenland en leidt op tot niveau A2 van het Europees Referentie Kader. Nederlands in gang is het eerste deel in een communicatieve NT2-leerlijn naar ERK-niveau C1 en wordt gevolgd door Nederlands in actie (A2 > B1), Nederlands op niveau (B1 > B2) en Nederlands naar perfectie (B2 > C1).

Berna de Boer, Margaret van der Kamp en Birgit Lijmbach zijn docenten NT2 bij het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder schreven zij onder meer In de startblokken en Nederlands in actie, Nederlands op niveau en De spijker op de kop.