Loading...

Start.nl 1

Katja Verbruggen

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • ISBN: 9789046905661
  • Review:
dutch for Beginners
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:30 juni 2017
Aantal pagina's:144
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Katja Verbruggen
Tweede Auteur:Welmoed Hoogvorst
Tweede Auteur:Welmoed Hoogvorst
Overige kenmerken
Editie:2
Extra groot lettertype:Nee
Gewicht:286 g
Product breedte:171 mm
Product hoogte:10 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:171 mm
Verpakking hoogte:10 mm
Verpakking lengte:240 mm
Overige kenmerken
Editie:2
Extra groot lettertype:Nee
Gewicht:286 g
Product breedte:171 mm
Product hoogte:10 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:171 mm
Verpakking hoogte:10 mm
Verpakking lengte:240 mm

Samenvatting

Internationale studenten en expats hebben vaak behoefte aan taalhandelingen die zij na korte tijd al kunnen toepassen. De communicatieve methode Start.nl maakt dit mogelijk.

Start.nl deel 1 bestaat uit een zeer uitgebreide website en een werkboek. De methode is gebaseerd op drie pijlers: voorbereiden, uitvoeren en consolideren. Elk hoofdstuk begint met het onderdeel voorbereiden op de website. Cursisten gaan aan de slag met animatiefilmpjes, audiofragmenten en bijbehorende luister- en spreekopdrachten, en oefenen met grammatica en woordenschat. Na de digitale voorbereiding kunnen ze in de les de opdrachten in het werkboek uitvoeren. Vervolgens zijn er na elke les oefeningen beschikbaar op de website om de geleerde taalvaardigheden in te slijpen. De instructietaal op de website is Engels, die in het boek is Nederlands. Start.nl deel 1 omvat tien hoofdstukken met taalhandelingen die passen bij het ERK-niveau A1, zoals jezelf voorstellen, een drankje bestellen en boodschappen doen. In elk hoofdstuk is er aandacht voor de Nederlandse cultuur.

In de tweede, herziene druk is de structuur van de website aangepast, zodat cursisten minder hoeven te klikken en scrollen en niet meer zullen 'verdwalen'. De grammatica is voorzien van extra uitleg en voorbeelden. In het boek zijn naar aanleiding van feedback nieuwe opdrachten toegevoegd. De woordenlijsten zijn gealfabetiseerd en enkele pictogrammen zijn vernieuwd.

De methode Start.nl is geschikt voor internationale studenten en expats die op een communicatieve manier een start willen maken met het Nederlands.

Katja Verbruggen is werkzaam bij het Talencentrum van de Universiteit Maastricht, waar zij NT2-lessen geeft aan hogeropgeleiden. Welmoed Hoogvorst is docent NT2 voor midden- en hogeropgeleiden.