De interessante informatie en de bijzondere en openhartige ervaringsverhalen in het boek Histamine en ik van Didy van de Veer inspireren de lezer om zich meer bewust te zijn van voedselintoleranties als mogelijke oorzaak van zijn of haar lichamelijke en/of geestelijke klachten. Met dit boeiende en praktische naslagwerk kun je direct aan de slag. Het boek is een aanrader voor hen die willen werken aan het omkeren van het degeneratieproces, waardoor veroudering trager verloopt. Hulde aan de auteur voor haar enthousiaste en gedreven aandacht voor het thema voedselintolerantie in relatie tot lichaam, geest en gedrag. Didy van de Veer pleit met haar boek voor integratie van voedingstherapie in de spreekkamers van artsen, wat niet alleen een enorme verbetering van de gezondheidszorg maar ook kostenbesparingen zullen opleveren. Het boek bevat daarnaast recepten voor heerlijke en gezonde maaltijden die vrij zijn van of arm aan histamine en andere biogene aminen. Deze maaltijden zijn ook vrij van gluten en lactose.