Loading...

Fiscale Praktijkreeks 19 - De directeur-grootaandeelhouder en zijn bv.

P.J.M. Meertens

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Rechten
  • ISBN: 9789012399524
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:19 april 2017
Aantal pagina's:136
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:P.J.M. Meertens
Tweede Auteur:I. Van Bragt
Tweede Auteur:I. Van Bragt
Overige kenmerken
Editie:5
Product breedte:142 mm
Product hoogte:9 mm
Product lengte:211 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:142 mm
Verpakking hoogte:9 mm
Verpakking lengte:211 mm
Verpakkingsgewicht:189 g
Overige kenmerken
Editie:5
Product breedte:142 mm
Product hoogte:9 mm
Product lengte:211 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:142 mm
Verpakking hoogte:9 mm
Verpakking lengte:211 mm
Verpakkingsgewicht:189 g

Samenvatting

De fiscale positie van de directeur-grootaandeelhouder is voortdurend in beweging. De verschillende relaties die de directeur-grootaandeelhouder heeft met zijn bv en de (on)mogelijkheden om deze relaties te beïnvloeden, spelen daarbij een centrale rol. In deze uitgave wordt op heldere wijze aangegeven hoe de directeur-grootaandeelhouder en zijn bv in Nederland in de belastingheffing worden betrokken. Zo wordt onder andere ingegaan op het oprichten van de bv, de inbreng van een onderneming hierin en de overdracht. Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij de fiscale gevolgen verbonden aan de verschillende petten die de directeur-grootaandeelhouder kan opzetten ten aanzien van zijn bv. Hij is immers zowel aandeelhouder als werknemer en vaak stelt hij ook vermogen
ter beschikking. De materie wordt verduidelijkt aan de hand van voorbeelden.

Het doel van deze uitgave is de hoofdlijnen te schetsen van de fiscale gevolgen verbonden aan de positie van de directeur-grootaandeelhouder, diens bv en de onderlinge financiële relaties. In onderling overleg kunnen de fiscaal adviseur en/of de accountant en hun cliënten de gevolgen per individuele situatie verder in kaart brengen. Deze vijfde druk is bijgewerkt naar de stand van de actuele wet- en regelgeving per 1 januari 2017.

Over de auteurs; De heren Van Bragt en Meertens zijn werkzaam bij Fiscale Zaken, Rabobank. Zij beschikken over een uitgebreide praktijkervaring met betrekking tot de directeur-grootaandeelhouder en zijn bv. Daarbij kunnen zij niet alleen bogen op hun ervaringen vanuit de financiële dienstverlening maar ook op hun ervaringen in de belastingadviespraktijk.