Loading...

Handboek voeding

Stefaan de Henauw

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Technologie & Bouwkunde
  • ISBN: 9789462927582
van basisconcepten tot metabolisme
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:03 maart 2017
Aantal pagina's:338
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Stefaan de Henauw
Tweede Auteur:Vicky de Preter
Co Auteur:Ann Meulemans
Co Auteur:Ann Meulemans
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:170 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:245 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:20 mm
Verpakking lengte:245 mm
Verpakkingsgewicht:649 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:170 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:245 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:20 mm
Verpakking lengte:245 mm
Verpakkingsgewicht:649 g

Samenvatting

Het Handboek Voeding is een unieke samenwerking tussen docenten van verschillende Belgische universitaire instellingen en hogescholen. De materie wordt op een hybride manier aangereikt aan de lezer: deels op papier, deels digitaal. In dit papieren deel krijgt de lezer een uitgebreid overzicht van de basisconcepten en principes die relevant zijn voor humane voeding. In het digitale deel, terug te vinden op het online leerplatform Sofia, wordt dieper ingegaan op praktische toepassingen en op recente wetenschappelijke bevindingen. De combinatie van papier en digitaal leerplatform laat de auteurs toe om telkens in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in het domein van voedingsleer. Het Handboek Voeding is modulair opgebouwd. De eerste module spitst zich toe op algemene aspecten van de voedingsleer die studenten moeten beheersen. Vervolgens wordt dieper ingegaan op de verschillende macronutriënten, water, alcohol en de verschillende micronutriënten. Dit boek besteedt ook aandacht aan stoffen in onze voeding waarvan de functie vaak nog niet of niet helemaal gekend is - de zogenaamde bioactieve voedingstoffen - en staat stil bij de rol van de microbiota in relatie tot het menselijke voedingspatroon. De verschillende modules bestaan telkens uit een combinatie van het boek en het digitale platform.