Loading...

De Corporate Startup NL editie

Tendayi Viki

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Managementboeken
  • ISBN: 9789462761513
hoe je als gevestigd bedrijf een succesvol ecosysteem voor innovatie creëert
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:10 augustus 2017
Aantal pagina's:300
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Tendayi Viki
Tweede Auteur:Dan Toma
Co Auteur:Esther Gons
Hoofdillustrator:Esther Gons
Hoofdillustrator:Esther Gons
Vertaling
Eerste Vertaler:Tosca Weijers
Co Vertaler(s):Tosca Weijers
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Gewicht:1260 g
Product breedte:218 mm
Product hoogte:32 mm
Product lengte:245 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:218 mm
Verpakking hoogte:32 mm
Verpakking lengte:245 mm
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Gewicht:1260 g
Product breedte:218 mm
Product hoogte:32 mm
Product lengte:245 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:218 mm
Verpakking hoogte:32 mm
Verpakking lengte:245 mm

Samenvatting

“Een essentieel boek voor leiders dat toont hoe je effectief kunt innoveren voor de toekomst en je groei vergroot, terwijl je tegelijkertijd je core business uitvoert.” – Alexander Osterwalder, coauteur van Business Model Generatie

De Corporate Startup won een Axiom Business Book Awards 2019 Gold Medal en is de 2018 Innovation and Entrepreneurship categorie winnaar van de CMI Management Book of the Year Award. Auteur Tendayi Viki was tevens geselecteerd voor de shortlist van de Thinkers50 Innovation Awards en staat op de 2018 Radars lijst van de Thinkers50.

Grote bedrijven gaan failliet als ze niet innoveren. Maar de vraag is: hoe. Bedrijven hebben een handboek nodig waarmee ze hun bedrijf kunnen transformeren tot innovatiemachines. De Corporate Startup is dat handboek. Het toont een bewezen methode - zoals de Lean Startupprincipes - om een innovatiecultuur op te bouwen.

Ben Yoskovitz, coauteur van Lean Analytics en medeoprichter van Highline BETA


De Corporate Startup is een praktische gids voor gevestigde bedrijven die hun innovatiecapaciteiten duurzaam willen ontwikkelen.

De wereld om ons heen is snel aan het veranderen. Er is nu meer druk op gevestigde bedrijven om te innoveren.

De uitdaging die de meeste bedrijven hebben, is om nieuwe producten voor nieuwe markten te ontwikkelen, terwijl ze tegelijkertijd hun core business moeten managen.

De principes en methodes in het boek bieden bedrijven een plan om hun innovatie te managen terwijl ze ook hun core business uitvoeren.

De Corporate Startup biedt kaders, modellen, tabellen, tools en methodes die makkelijk kunnen worden toegepast om nieuwe producten en businessmodellen te ontwikkelen.


De Corporate Startup is niet alleen een omvangrijk, maar ook een gedegen handboek. Naast inspirerende voorbeelden staat het boordevol modellen, instrumenten, figuren en praktisch toepasbare aanpakken.

Hans van der Loo, auteur van o.a. Waar haal je de energie vandaan?, Kus de visie wakker, coauteur van Musk Mania en Wavemakers en medeoprichter en eigenaar van Betterday


Het Corporate Startup-model en de ideeën over het innovatie-ecosysteem zijn voor ons zeer nuttig gebleken bij het ontwerpen van onze eigen innovatiestrategie. Dit boek is een must voor alle leiders die hun bedrijf willen transformeren om innovatiever te kunnen zijn.

Erik Kongsvik-Ibsen, vicepresident strategy en business development van Egmont