Loading...

Verhaal van de dienstmaagd - Margaret Atwood

Margaret Atwood

  • Bindwijze: Softcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Literatuur & Romans
  • ISBN: 9789044634280
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Softcover
Oorspronkelijke releasedatum:20 februari 2017
Aantal pagina's:329
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Margaret Atwood
Tweede Auteur:Margaret Atwood
Hoofdillustrator:Rene Nault
Tweede Illustrator:Rene Nault
Hoofdredacteur:Margaret Atwood
Hoofdredacteur:Margaret Atwood
Vertaling
Eerste Vertaler:Gerrit de Blaauw
Tweede Vertaler:Gerrit de Blaauw
Originele titel:The Handmaid
Overige kenmerken
Editie:10
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:138 mm
Product hoogte:27 mm
Product lengte:214 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:136 mm
Verpakking hoogte:28 mm
Verpakking lengte:212 mm
Verpakkingsgewicht:435 g
eWaste:Nee
Overige kenmerken
Editie:10
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:138 mm
Product hoogte:27 mm
Product lengte:214 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:136 mm
Verpakking hoogte:28 mm
Verpakking lengte:212 mm
Verpakkingsgewicht:435 g
eWaste:Nee

Samenvatting

Margaret Atwood (1939) is Canada's belangrijkste hedendaagse auteur. Voor haar bijzondere en zeer gevarieerde oeuvre, dat inmiddels uit meer dan dertig boeken bestaat, ontvangt zij wereldwijd lof en erkenning. In 2000 werd De blinde huurmoordenaar bekroond met de prestigieuze Booker Prize. Deze bijzondere roman wordt nu, samen met twee andere klassieke meesterwerken van Atwood, opnieuw uitgegeven.

Het verhaal van de dienstmaagd is niet alleen een meesterlijke toekomstroman, maar ook een gewaagde kritiek op de maatschappelijke verhoudingen van de jaren tachtig. De Verenigde Staten zijn de Republiek Gilead geworden, waar de vrouw geheel ondergeschikt is aan de man. Zij is een gebruiksvoorwerp in een kille en starre samenleving die volgens strikte wetten verloopt. Margaret Atwood schetst een beklemmend beeld van het verleden als zeer nabije toekomst. Alias Grace is een historische roman over een onderwerp dat in het Canada van 1843 veel stof deed opwaaien: de moord op een adellijke heer en zijn huishoudster. De mooie Grace Marks is een van de bedienden die hiervoor werden veroordeeld. Maar was deze bijzondere en zachtaardige vrouw werkelijk tot moord in staat? Een indringende en intense roman, waarin Atwood op fascinerende wijze feit en fictie verweeft. In De blinde huurmoordenaar blikt de 82-jarige Iris terug op haar ongewone leven. Ze overdenkt de gebeurtenissen rondom de publicatie van De blinde
huurmoordenaar, de controversiële roman waarmee haar overleden zusje in één klap beroemd werd. Terwijl Iris haar eigen geschiedenis vertelt, afgewisseld met krantenartikelen en hoofdstukken van de roman-in-de-roman, gaan de twee verhalen steeds meer door elkaar lopen. De zorgvuldig opgebouwde spanning en de verrassende ontknoping maken van De blinde huurmoordenaar een subliem boek, de terechte winnaar van de Booker Prize 2000.