Loading...

Blockchain de technologie die de wereld radicaal verandert

Simone Vermeend

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Technologie & Bouwkunde
  • ISBN: 9789492460141
de technologie die de wereld radicaal verandert
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:12 februari 2017
Aantal pagina's:170
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Simone Vermeend
Tweede Auteur:Perry Smit
Tweede Auteur:Perry Smit
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:140 mm
Product hoogte:16 mm
Product lengte:215 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:140 mm
Verpakking hoogte:16 mm
Verpakking lengte:215 mm
Verpakkingsgewicht:292 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:140 mm
Product hoogte:16 mm
Product lengte:215 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:140 mm
Verpakking hoogte:16 mm
Verpakking lengte:215 mm
Verpakkingsgewicht:292 g

Samenvatting

TWEEDE HERZIENE DRUKBlockchain wordt steeds meer bestempeld als een technologie die verschillende businessmodellen op zijn kop gaat zetten. Het heeft de potentie om zich te ontwikkelen tot de grootste technologische revolutie sinds de opkomst van het internet.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die meer over de mogelijkheden van blockchain en aanverwante technologieën als Bitcoin en cryptovaluta wil leren. De bestaande literatuur hierover is veelal oppervlakkig en simplistisch van aard, of uiterst technisch en wiskundig. "Blockchain" is zowel geschikt voor mensen die voor het eerst over blockchain hebben gehoord als ook voor diegenen die al bekend zijn met mogelijke blockchaintoepassingen en op zoek zijn naar meer diepgang.

Theorie en praktijk worden gecombineerd: het boek biedt de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met blockchain en verschillende blockchainfuncties uit te proberen. Nederland heeft de volle potentie in zich om een leidende rol te gaan spelen op wereldniveau bij deze ontwikkeling van baanbrekende toepassingen.

Simone Vermeend is werkzaam als Innovation Lead bij NN Group en is verantwoordelijk voor het opzetten en begeleiden van innovatie-experimenten. Dit boek is op persoonlijke titel geschreven. Daarvoor was ze werkzaam als product manager en marketeer. Ze studeerde International Business en International Economics.

Perry Smit is werkzaam bij het innovatielab van de Kamer van Koophandel. Hier volgt hij intensief de aankomende technologieën die mogelijk impact hebben op ondernemerschap en bijdragen aan eenvoudiger ondernemen. In samenwerking met ondernemers bedenkt en begeleidt hij de KvK-pilots om haalbaarheid en kansen van nieuwe ontwikkelingen te onderzoeken.

"Dit is het eerste Nederlandstalige boek over blockchain, geschreven door twee gepassioneerde ontdekkers. Een super leuke, toegankelijke introductie voor nieuwsgierige ondernemers, bestuurders en professionals in iedere sector. Vooral ook een 'must read' voor veel leerkrachten en studenten die samen deze revolutionaire ontwikkeling willen verkennen. Laat dit boek tegelijkertijd ook een aanmoediging zijn om er mee aan de slag te gaan!"
Rutger van Zuidam, eigenaar DutchChain.com en organisator Dutch Blockchain Hackathon


Zonder feiten horen we te vaak dat de Blockchain de wereld verandert.
Smit en Vermeend geven lekker leesbaar deze feiten, alarmeren terecht en maken een ingewikkeld thema toegankelijk. Zonder de Blockchain tot
Haarlemmerwonderolie te verheffen, maken ze wel glashelder dat deze
beweging missen voor bijna iedere organisatie een fout is, die de
toekomst van de organisatie op het spel kan zetten.
​Brenno de winter, ​OV-chipkaarthacker, auteur en analist beveiliging en privacybescherming



Blockchain is een hype, maar net als Internet uit de jaren negentig, een "fundamenteeltje". Dit boek helpt in het verminderen van de hype onzin en vergroten van de realiteitszin. Maar, zoals het boek aangeeft, een realiteit rondom digitale trust die er fundamenteel anders uit komt te zien dan wij zijn gewend.
Prof. Dr. Ir. E.J. (Egbert-Jan) Sol