Loading...

Handboek investeren & financieren

Taco Rietveld

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Economie & Financiën
  • ISBN: 9789462761483
private equity, beleggen & kredietanalyse
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:10 januari 2017
Aantal pagina's:341
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Taco Rietveld
Hoofdauteur:Taco Rietveld
Overige kenmerken
Editie:2
Product breedte:158 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:241 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:158 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:241 mm
Verpakkingsgewicht:617 g
Overige kenmerken
Editie:2
Product breedte:158 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:241 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:158 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:241 mm
Verpakkingsgewicht:617 g

Samenvatting

Investeren lijkt gemakkelijk, maar is dat niet. Het is eenvoudig om fouten te maken. Gezien de bedragen waar het soms om gaat, kunnen deze fouten erg kostbaar zijn. Wie kent niet de verhalen van de succesvolle ondernemer die na jaren van hard werken zijn bedrijf verkocht en de verkoopopbrengst 'investeerde' in andere ondernemingen? Binnen een paar jaar was hij zijn gehele vermogen kwijt en een illusie armer. Al die jaren voor niets gewerkt. Op de harde manier leerde hij dat een goede ondernemer nog geen goede investeerder maakt. Talrijk zijn ook de voorbeelden van particuliere beleggers die veel geld hebben verloren op de aandelenbeurs.
Investeren is een vak apart, dat wordt vaak over het hoofd gezien. Hetzelfde geldt voor financieren. Zonder voldoende kennis en ervaring op dit gebied is het maken van fouten eigenlijk bijna onvermijdelijk. Deze fouten kunnen ertoe leiden dat de investeerder te veel voor de aandelen van een onderneming betaalt of - nog erger - de investering beter helemaal niet had kunnen doen!
Praktijkervaring en theoretische kennis zijn een vereiste. Private equity en kredietverlening zijn beide in de loop der jaren steeds professioneler geworden en redeneren inmiddels volledig vanuit cashflows. Dit boek behandelt van A tot Z de stappen die professionele investeerders en financiers in de dagelijkse praktijk zetten voordat zij een risicopositie nemen in een onderneming. Het boek biedt een theoretische onderbouwing, daar waar nodig.