Loading...

Vissen mijn passie, mijn leven - Jan van Schendel - Witvisser

Jan van Schendel

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Sport & Outdoor
  • ISBN: 9789085370710
boek over sportvissen & hengelsport
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Aantal pagina's:148
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jan van Schendel
Hoofdauteur:Jan van Schendel
Vertaling
Eerste Vertaler:geen
Originele titel:-
Character
Personage:Geen personage
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:217 mm
Verpakking hoogte:18 mm
Verpakking lengte:304 mm
Verpakkingsgewicht:0.89 kg
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:217 mm
Verpakking hoogte:18 mm
Verpakking lengte:304 mm
Verpakkingsgewicht:0.89 kg

Samenvatting

Voor witvislegende Jan van Schendel gaat vissen verder dan passie. Zijn rijk geillustreerde boek ‘VISSEN mijn passie, mijn leven’ geeft je een kijkje in zijn leven. Lees de prachtige verhalen en profiteer van talrijke tips van Jan!

Een bomaanslag tijdens een visfestival in Noord-Ierland, sportvissen in een heel andere tijd, ontmoetingen en vriendschappen met iconen als Bob Nudd, Marcel van den Eynde, Alan Scotthorne en Walter Tamás en heuse titanenslagen tijdens tal van prestigieuze internationale viswedstrijden.

Furore
Jan van Schendel is een begrip in de hengelsport en dat houdt niet op bij de landsgrenzen. Zowel in het binnenen buitenland heeft hij furore geschreven en wordt er met respect over hem gesproken. Geen wonder: Jan heeft gevist op het allerhoogste niveau. Dat niet alleen; thans is hij bondscoach van de Nederlandse witvisteams en heeft hij ook hier grote successen op zijn naam geschreven.

Geheimhoudingen
In het boek aandacht voor vroeger en nu. Prachtig om te zien hoe in Nederland het wedstrijdvissen tot ontwikkeling kwam met destijds compleet andere regels. Het vissen met deeg, pas later de omslag naar maden en casters. De wanhopige geheimhoudingen van allerlei lokvoersamenstellingen. Die eerste sessies in Engeland, waar ze mijlen voor lagen. Jan weet het als geen ander te beschrijven.

51 Praktijktips
Heel erg welkom is de blik op het heden. Jan heeft vrijwel alle vistechnieken vanaf het begin meegemaakt en weet zo uitstekend uit te leggen hoe je vandaag de dag optimaal resultaat kunt halen uit het feedervissen, casters, voeren, matchen, haken, etc. Tot besluit een geweldige reeks van maar liefst 51 praktijktips van Jan. Hoe peil je een stek goed uit? Hoe belangrijk is het weer? Alles over dobbers! Wat is er zo mooi aan drijvende maden? Uitleg over het gebruik van elastiek. Hij beschrijft het allemaal op een zeer toegankelijke manier.

‘VISSEN mijn passie, mijn leven’ is een boek voor iedere geïnteresseerde sportvisser, en in het bijzonder voor diegene die verder wil in zijn visserij!