Geschreven bij Jamie in 30 minuten
Ik heb dit boek gekocht als leidraad bij de Youtube-video’s van het televisieprogramma 30 Minute Meals. Dan hoef je niet alles te gaan zitten noteren. Dacht ik.
Maar de maaltijden op de video’s zijn anders dan beschreven in het boek! De meals zijn voor de opnames grondig getest door Jamie’s team en aangepast aan de praktijk. Dus kijk eerst naar de video’s voor je begint te koken. Dan zie je hoe het moet en kun je de recepten aanpassen.
Ik kwam erachter dat er fouten zitten in de Nederlandse vertaling. De ingrediëntenlijst van bijvoorbeeld de piri-pirisaus is in het boek anders dan in de video.
Boek: 1 rode ui, 4 tenen knoflook, 1-2 piripiripepers, 2 eetlepels zoet, gerookt paprikapoeder, 2 citroenen, 2 eetlepels wittewijnazijn, 2 eetlepels worcestersaus, een grote bos verse basilicum.
Video: 1 rode ui, 4 tenen knoflook, gerapte schil van 1 citroen, sap van 1/2 citroen, 1-2 piripiripepers, 1 theelepel zoet, gerookt paprikapoeder, 2 eetlepels wittewijnazijn, 2 eetlepels worcestersaus, een grote bos verse basilicum, 4 eetlepels olijfolie.
Zoek de verschillen.
En volgens het boek moet je de kip in de oven zetten als de taartjes er nog in staan!
Die moet je er pas later uithalen. Klopt niet, dus bekijk de video's.
Ik heb ook een video gezien waarin Jamie begint met het toetje en dat koud weg zet. In het boek eindigt hij met het maken van dat toetje.
Nog niet alle video’s staan on line en niet van alle maaltijden is een video gemaakt.
Ik heb dit boek niet in de eerste plaats gekocht om in 30 minuten een maaltijd op tafel te zetten, maar als inspiratiebron. Ik heb er geen probleem mee om een uurtje in de keuken te staan. De recepten zijn het waard!
Ik heb geen zin om haute-cuisine (lees: tijdrovend) te koken als ik lekker wil eten en dat hoeft niet met de recepten in dit boek.