De recepten in het boek zijn onderverdeeld in bereidingstijd. Slim, want niet alle salades zijn in een handomdraai gemaakt en dit maakt het kiezen een stuk eenvoudiger. Nu ik het boek al een paar keer heb doorgebladerd, kan ik nog steeds moeilijk kiezen welke salade is het eerst zal maken. De lauwwarme salade van vijgen en geitenkaas uit de oven met balsamico ziet er op de foto al geweldig uit, en klinkt verrukkelijk. Maar ook de Aziatische salade met gerookte kip, mango en rode peper doet me watertanden... De prachtige foto's maken dit boek nog aantrekkelijker en ik weet zeker dat ik komende zomer veel van deze recepten zal gaan proberen.
Hoewel veel mensen - net als ik - bij salades aan zomer denken, is dat nu niet meer nodig. In de recepten worden namelijk ook typische wintergroenten gebruikt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een salade van gemarineerde boerenkool met parmezaan en zuurdesem-croutons? Lijkt me heerlijk.
Naast recepten voor salades vind je in dit boek ook een aantal recepten voor lekkere dressings. Een goede dressing maakt van een salade een bijzondere maaltijd.