Loading...

Souq

Nadia Zerouali

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789059567221
tafels vol mezze
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:24 april 2017
Aantal pagina's:256
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Nadia Zerouali
Tweede Auteur:Merijn Tol
Tweede Auteur:Merijn Tol
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:206 mm
Product hoogte:30 mm
Product lengte:267 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:206 mm
Verpakking hoogte:30 mm
Verpakking lengte:267 mm
Verpakkingsgewicht:1209 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:206 mm
Product hoogte:30 mm
Product lengte:267 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:206 mm
Verpakking hoogte:30 mm
Verpakking lengte:267 mm
Verpakkingsgewicht:1209 g

Samenvatting

Stel je een zomerse zondagmiddag voor. In de schaduw zit je met familie en vrienden aan gedekte, lange tafels die vol heerlijke mezze staan. Van karaffen met arak en citroenlimonade, verse amandelen en schaaltjes zijdezachte hummus tot gefrituurde kibbehballetjes en tabouleh of fattoush. Mezze zijn koude en warme gerechtjes die de smaakpapillen verwennen en samen een maaltijd op zich vormen.

Nadia en Merijn geven in Souq ruim honderd recepten om een tafel te vullen met hun versie van mezzegastvrijheid: traditioneel maar met een eigentijdse twist. Behalve deze heerlijke recepten vind je in Souq ook persoonlijke anekdotes over familie, vrienden en herinneringen. De mezzetraditie staat gelijk aan gulheid, vrijgevigheid en gezelligheid - en dat zie en proef je terug in dit boek. Yalla!

Souq is uitgeroepen tot de winnaar van Het Gouden Kookboek 2017!

Nadia Zerouali en Merijn Tol schrijven al jaren over de Arabisch-mediterrane keuken. Ze reisden door Zuid-Europa, de Maghreb en het Midden-Oosten om de invloed van de Arabische keuken zelf te proeven en met lokale vrouwen in de keuken te koken.