Loading...

Het geheime leven van kleuren

Kassia St Clair

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Kunst & Fotografie
  • Uitgever: J.M. Meulenhoff
  • ISBN: 9789029091732
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Hardcover
Druk:1
Verschijningsdatum:april 2017
Afmetingen:Afmeting: 22,3 x 14,5 x 2,9 cm
Aantal pagina's:324 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):Kassia St Clair
Auteur(s):Kassia St Clair
Vertaling
Vertaald door:Annemie de Vries | Annemie de Vries
Originele Titel:The secret lives of colour

Samenvatting

Een prachtig full colour boek over de geschiedenis van kleuren – een must voor iedere kunstliefhebber

In Het geheime leven van kleuren heeft Kassia St Clair haar levenslange obsessie met kleuren gegoten in een uniek boek, waarin ze betoverende verhalen vertelt over de 75 bekendste tinten en kleurschakeringen. Waarom wordt de maagd Maria in de Renaissance bijna altijd in het blauw afgebeeld? Waarom zijn worteltjes oranje? En waarom zie je groen van jaloezie? Het geheime leven van kleuren gaat over mode en politiek, kunst en oorlog, over het geel van Van Goghs zonnebloemen, over Picasso’s blauwe periode, over het rood in de grottekeningen van Lascaux en over de fluorescerende kleuren van punk.

Het geheime leven van kleuren is een levendige geschiedenis van kleuren en de onvergetelijke verhalen die erachter schuilgaan. Het geeft een geheel nieuwe blik op onze geschiedenis en cultuur; na het lezen van dit boek zal kijken naar kleur nooit meer hetzelfde zijn.


Over Het geheime leven van kleuren

‘Een geestverruimende reis rond de wereld zonder van je schildersezel te hoeven wijken. Elke kleur heeft een verhaal en in dit boek zijn de meest betoverende, schokkende en tot nadenken stemmende verzameld. Het wordt nog lastig je gang zomaar magnoliawit te schilderen na het lezen van dit inspirerende palet aan verhalen.’ Simon Garfield, auteur van Precies mijn type, Op de kaart en Mauve