Loading...

Soul food

de Vrouw Met de Baard

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789000353200
  • Review:
de vrouw met de baard
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:20 april 2017
Aantal pagina's:176
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:de Vrouw Met de Baard
Tweede Auteur:Mas de Vrouw Met de Baard
Hoofdredacteur:Els Oortman
Co Redacteur:Els Oortman
Co Redacteur:Els Oortman
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Gewicht:643 g
Product breedte:197 mm
Product hoogte:17 mm
Product lengte:244 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:197 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:244 mm
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Gewicht:643 g
Product breedte:197 mm
Product hoogte:17 mm
Product lengte:244 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:197 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:244 mm

Samenvatting

Volle, vrolijke en originele smaken die je hoofd en lijf vullen met louter plezier! - Yvette van Boven

De Vrouw met de Baard (Mas van Putten en Carl Lemette) vermengde Indische roots met liefde voor koken en heeft in het kookboek Soul food de beste recepten samengebracht. Van boterzachte frikadel pan (net iets beter dan het familierecept), Caribische risottoballen, veggie pangsit met umami mushroomvulling, Miso Buttered Burgers tot miso-ijs. Kortom, het beste van het Westen en het mooiste uit het Oosten.

Soul food: gerechten die gemaakt worden met weinig ingrediënten, maar regelrecht naar het hart gaan. Gerechten die families en vrienden overal ter wereld samenbrengen. Waar de keukentafel houvast, liefde en troost biedt in roerige tijden en familiebanden versterkt worden. Soul food is ontstaan door de beste ingrediënten en recepten uit verschillende werelddelen samen te voegen. Gerechten die zijn ontstaan door reizigers, dromers, geliefden, van huis gezonden soldaten, onderdrukkers en onderdrukten vanuit een gevoel van heimwee, zodat ze zich elders toch thuis voelden en iets van het thuisland aan een volgende generatie door konden geven.

Mas van Putten en Carl Lemette verbinden met hun talent voor koken de hele wereld aan elkaar. Ik reis graag met heb mee in hun keuken. - Michiel van Erp

Als je in je hele leven nog maar één hamburger mag eten, laat het dan de Miso Buttered Burger van De Vrouw met de Baard zijn. Als je er nog maar twee mag eten, eet er dan twee. - Willem Bosch (scenarioschrijver)

Het heeft lang geduurd voor ik het recept van hun vermaarde djagung (maiskoekjes) heb kunnen ontfutselen. Ik ben dan ook ronduit opgewonden dat ze nu een deel van hun recepten met andere kokkies zullen delen. - Frank Houtappels (scenarioschrijver)

Bij de gerechten van Mas en Carl, glimlach je al bij de eerste hap, totdat het zelfs voorin je tenen gaat tintelen en je alleen nog maar meer wilt proeven. Volle, vrolijke en originele smaken die je hoofd en lijf vullen met louter plezier! - Yvette van Boven.

De Vrouw met de Baard: zij is een vrouw, hij heeft een baard. Zij werkte lang in de televisiewereld, hij was kok. Ze werden verliefd en gingen samen verder in het leven en in de keuken. hun filosofie? Eten maken waar mensen naar blijven terugverlangen.Zo ontstond De Vrouw met de Baard, het kookduo Mas van Putten en Carl Lemette. Door de jaren heen heeft De Vrouw met de Baard heel wat tips, tricks en recepten verzameld om zo gerechten te bereiden waar vrienden, familie en onbekenden heimwee naar krijgen.