Loading...

Sicilië

Giancarlo Caldesi

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789461431646
heerlijke gerechten van een Italiaans eiland
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:02 mei 2017
Aantal pagina's:272
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Giancarlo Caldesi
Tweede Auteur:Katie Caldesi
Tweede Auteur:Katie Caldesi
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:205 mm
Product hoogte:34 mm
Product lengte:254 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:205 mm
Verpakking hoogte:34 mm
Verpakking lengte:254 mm
Verpakkingsgewicht:1186 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:205 mm
Product hoogte:34 mm
Product lengte:254 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:205 mm
Verpakking hoogte:34 mm
Verpakking lengte:254 mm
Verpakkingsgewicht:1186 g

Samenvatting

Ontdek de unieke keuken van Sicilië. Door de eeuwen heen hebben o.a. de Grieken, Romeinen, Arabieren, Spanjaarden en Noormannen hun stempel op de Siciliaanse keuken gedrukt en dat proef je terug: exotisch, kruidig en inventief. In combinatie met de enorme variëteit aan vis uit de Middellandse Zee en de producten van het eiland zelf - kaas, citrusvruchten, wijn, olijfolie en zout - is de keuken van Sicilië een ware verrassing die je moet hebben geproefd. Maak typische Siciliaanse gerechten als sarde a beccaficu (gevulde sardientjes) of bloemkool op Siciliaanse wijze klaar: met ansjovis en in rode wijn gestoofd. Of serveer caponata, het zoetzure auberginegerecht. Streetfood uit Palermo, antipasti en prachtige pasta-, vis- en vleesgerechten en uiteraard de zoete zaligheden waar Sicilië bekend om staat: van ricotta- taart met marsalasiroop tot en met ijs en torta di marmellata ai mandarini.