Loading...

Arbeidsrecht en mediation 3e druk

Eva Knipschild

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Rechten
  • Uitgever: Sdu Uitgevers
  • ISBN: 9789012398220
de rol van mediation in de arbeidsrechtpraktijk
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:oktober 2016
Afmetingen:Afmeting: 20,8 x 14,4 x 1,2 cm
Aantal pagina's:190 pagina's
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):Eva Knipschild | Simon Ijsendoorn
Redacteur:J. Spierdijk
Co-redacteur:M. Pel
Co-redacteur:M. Pel

Samenvatting

Mediation heeft in de arbeidsrechtelijke praktijk een plaats veroverd die het noodzakelijk maakt dat de mediator en andere professionals, die zich met individuele arbeidsconflicten bezighouden, niet alleen kennis hebben van mediation, maar ook van de juridische context. Het boek Arbeidsrecht en mediation beoogt daarin te voorzien.

Behandeld worden onder andere de principes waarop mediation is gebaseerd, de verschillende mediationstijlen die betrokkenen kunnen tegenkomen, conflictsituaties in arbeidsverhoudingen en de verwijsbaarheid naar mediation. Daarnaast wordt dieper ingegaan op het arbeidsrecht, met een focus op het ontslagrecht, dat met de komst van de Wet werk en zekerheid in 2015 volledig is gewijzigd. Ook wordt gepubliceerde jurisprudentie op het snijvlak van mediation en arbeidsrecht besproken en geanalyseerd.

Eva Knipschild en Simon van IJsendoorn van advocatenkantoor Kennedy Van der Laan bewerkten de tweede druk uit 2013, tot deze derde druk. Het resultaat is een volledig up-to-date boek dat alle informatie bevat die nodig is voor mediators, advocaten en anderen om mediations in arbeidszaken te begeleiden.