Loading...

Raspberry pi

Bert van Dam

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Technologie & Bouwkunde
  • Uitgever: Elektor International Media Bv
  • ISBN: 9789053812914
  • Review:
ontdekken in 45 elektronica projecten
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:januari 2017
Afmetingen:Afmeting: 23,6 x 17 x 1,4 cm
Aantal pagina's:256 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):Bert van Dam
Auteur(s):Bert van Dam

Samenvatting

2e Herziene en uitgebreide versie!!

Met de Raspberry Pi heeft u voor slechts een paar tientjes een complete computer in handen, waar op eenvoudige wijze allerlei elektronica aangesloten kan worden. In deze 2e herziene en uitgebreide versie gaan we in op een van de sterke kanten van de Raspberry Pi: de combinatie van programmeren en elektronica.

Na een korte introductie van de Raspberry Pi wordt de benodigde software geïnstalleerd. Op de SD-kaart die u bij dit boek kunt aanschaffen, is die allemaal al aanwezig voor de Raspberry Pi. Aan de (optionele) Windows PC kant gebeurt dit met gratis software die u kunt downloaden.

Daarna volgt een beknopte inleiding in het besturingssysteem Linux en gaan we programmeren in Bash, Python en JavaScript. De nadruk ligt hierbij op Python, maar in alle gevallen houden we het kort. We bespreken net voldoende zodat u de projecten kunt begrijpen en aan uw wensen aanpassen, en gaan dan aan de slag met leuke projecten.

Maar liefst 45 spannende en interessante projecten worden in detail besproken en uitgelegd. Van wisselknipperlicht, aansluiten van een elektromotor, het verwerken en maken van analoge

signalen tot lichtmeter en temperatuurregeling. Maar ook gecompliceerdere projecten zoals een motorsnelheidsregeling, webserver met CGI, client-server applicaties en Xwindows programma's. U kunt dit boek gebruiken als projecten boek en de projecten nabouwen en in de praktijk inzetten. Door de duidelijke uitleg, schema's en foto's van de opstellingen op een steekbord wordt het nabouwen een erg leuke bezigheid.