Loading...

Anders denken

Marcia Goddard

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • Categorie: Mens & Maatschappij
  • ISBN: 9789000350520
De valkuilen en verborgen talenten van autisme
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:21 september 2016
Aantal pagina's:134
Ebook Formaat:EPUB met digitaal watermerk
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Marcia Goddard
Hoofdauteur:Marcia Goddard
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Android (smartphone en tablet) , Kobo e-reader , Desktop (Mac en Windows) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee

Samenvatting

De valkuilen en verborgen talenten van autisme

Die inflexibele collega, het kind dat niet wil spelen met andere kinderen, de stugge buurman die je wel altijd helpt met je computer maar nooit gewoon op de koffie komt: het autismespectrum is zo breed dat iedereen wel iemand kent die erop zit. Er zijn veel vooroordelen en misverstanden over het autismespectrum. Maar waar men vroeger gewoon als ‘kluizenaar’ werd bestempeld, is er nu ook veel meer aandacht voor autisme. In de populaire cultuur maar ook bij bedrijven die kansen zien in het autistische brein.

In Anders denken legt Goddard de manier van denken en de valkuilen van mensen met autisme uit, maar richt ze zich ook op de verborgen talenten van het autistische brein.

Dr. Marcia Goddard studeerde in 2012 cum laude af in de klinische neuropsychologie aan de Universiteit Leiden. In 2015 promoveerde zij op hersenonderzoek naar autisme, onder supervisie van professor Swaab en dr. Van Rijn. Daarnaast begeleidde ze kinderen met ontwikkelingsstoornissen. Inmiddels werkt Marcia als wetenschapper bij YoungCapital, waar ze onderzoek doet en trainingen ontwikkelt op het gebied van (sociaal) functioneren op de werkvloer.

'Marcia Goddard schrijft met passie en helderheid over haar vak. Nog nooit waren hersenen zo hip!’ Prof. Jeroen Geurts, directeur van Brein in Beeld

‘Dit boek geeft een inkijk in de binnenwereld van autisme en helpt daarmee deze aandoening begrijpelijk en bespreekbaar te maken.’ Prof. Iris Sommer, auteur van Haperende hersenen

‘Door autisme te begrijpen, zie je ook de kansen en kwaliteiten.’ Hugo Borst