Loading...

Kijk op spel

Holger de Nooij

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • ISBN: 9789001866259
drama voor de Pabo
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:06 februari 2017
Aantal pagina's:281
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Holger de Nooij
Hoofdauteur:Holger de Nooij
Overige kenmerken
Editie:4
Product breedte:172 mm
Product hoogte:15 mm
Product lengte:242 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:172 mm
Verpakking hoogte:15 mm
Verpakking lengte:242 mm
Verpakkingsgewicht:550 g
Overige kenmerken
Editie:4
Product breedte:172 mm
Product hoogte:15 mm
Product lengte:242 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:172 mm
Verpakking hoogte:15 mm
Verpakking lengte:242 mm
Verpakkingsgewicht:550 g

Samenvatting

Kijk op spel is hét basisboek voor iedere leerkracht (in spe) die drama geeft. De nieuwste druk bevat alle informatie voor de vereiste kennisbasis en legt verbanden tussen drama en passend onderwijs, 21ste eeuwse vaardigheden, cultuuronderwijs en het doen van praktijkonderzoek.

Waarom kiezen voor Kijk op spel?
* Al jaren het meest gebruikte didactiekboek voor het vak drama;
* bevat alle informatie voor de vereiste kennisbasis;
* begrijpelijke bewoordingen sluiten perfect aan op de doelgroep.

Kijk op spel beantwoordt de volgende vragen: Waar komt het vak vandaan en wat is het verschil tussen toneel en drama? Hoe zet je activiteiten op en hoe begeleid je ze? Wat zijn de vakinhouden en hoe zorg je ervoor dat het onderwijsinhoudelijk ook zinvol is? Het boek helpt leerkrachten een vakvisie te ontwikkelen en om dramatische spelactiviteiten praktisch te concretiseren. Er wordt daarbij steeds een koppeling gemaakt naar het actuele basisonderwijs. Het boek sluit af met een handig schematisch overzicht van de kennisbasiseisen. Kijk op spel is geschreven voor de propedeusefase van de pabo. Het boek is ook beschikbaar als e-book.

Wat is nieuw in de veertiende editie van Kijk op spel?
Kijk op spel bevat nu alle benodigde kennisbasisinformatie, zoals het fasemodel van Piaget, het MVB-model en een duidelijke omschrijving van de 5 W's. Ook worden er verbanden gelegd tussen drama en cultuuronderwijs, 21ste eeuwse vaardigheden en praktijkonderzoek. Er zijn nieuwe paragrafen toegevoegd, zoals 'Theater in de samenleving', en 'Passend Dramaonderwijs'. Deze editie bevat verder een nieuw dramamodel als analyse-instrument voor de eigen en andermans dramalessen, antwoorden op vragen zoals 'hoe leer je bij drama', nieuwe didactiek voor het jonge kind, een nieuwe werkvorm en Vygotski's theorieën. Tot slot wordt er uitgebreid stilgestaan bij het begrip creativiteit en de bijdrage van dramaonderwijs.

Online ondersteuning
Op de ondersteunende website vinden studenten video's, toetsen, samenvattingen, lesvoorbeelden en handige links. Voor docenten staan er tentamenvragen, de leerlijn, informatie over stage-opdrachten, een opdracht voor een theaterbezoek en video's. Ook kunnen zij zelf toetsen samenstellen met Toets-op-Maat.

Over de auteur
Holger de Nooij studeerde voor docent drama. Hij werkt al jaren als vakdocent in het basisonderwijs, als hogeschooldocent in het pabo-onderwijs en als tekstschrijver/regisseur met kinderen en tieners. Hij heeft een eigen basisschoolmethode ontwikkeld, Dramaland.