Loading...

Handleiding kortdurende schematherapie

Michiel van Vreeswijk

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Geneeskunde & Verpleging
  • ISBN: 9789036815468
  • Review:
voor groepstherapie en individuele therapie
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:27 maart 2017
Aantal pagina's:108
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Michiel van Vreeswijk
Tweede Auteur:Jenny Broersen
Tweede Auteur:Jenny Broersen
Overige kenmerken
Editie:3
Extra groot lettertype:Nee
Gewicht:212 g
Product breedte:169 mm
Product hoogte:9 mm
Product lengte:239 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:169 mm
Verpakking hoogte:9 mm
Verpakking lengte:239 mm
Overige kenmerken
Editie:3
Extra groot lettertype:Nee
Gewicht:212 g
Product breedte:169 mm
Product hoogte:9 mm
Product lengte:239 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:169 mm
Verpakking hoogte:9 mm
Verpakking lengte:239 mm

Samenvatting

Dit boek biedt behandelaren een handleiding om schematherapie, een succesvolle en bewezen effectieve methode voor de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek, toe te passen in kortdurende therapievarianten. Het behandelt twee kortdurende protocollen die u los van elkaar of - voor een langere therapie - achtereenvolgend kunt aanbieden. De protocollen zijn geschikt voor individuele schematherapie en voor schemagroepstherapie, waarbij interpersoonlijk leren in zowel het therapeutisch contact plaatsvindt als in het contact met andere groepsleden. Het werken in en met groepen wordt door behandelaren en cliënten als een krachtige experiëntiële en vaak emotioneel corrigerende gebeurtenis ervaren.

Iedereen heeft gevoelige snaren. Deze gevoelige snaren, zogeheten ‘schema’s’, bepalen hoe mensen in het dagelijks leven functioneren. Triggering van deze schema’s kan iemand in bepaalde gemoedstoestanden (modi) brengen. Sommige mensen ondervinden in hun dagelijks leven zo’n last van hun schema’s en modi dat er sprake is van een persoonlijkheidsstoornis.

Deze herziene druk (voorheen Kortdurende schemagroepstherapie) richt zich nu ook op het werkboek Experiëntiële technieken. Er worden voorbeelden gegeven van groepsdynamische processen en interactief leren.

Kortdurende schematherapie bestaat uit een handleiding voor de therapeut, een werkboek CGT-technieken en een werkboek Experiëntiële technieken. De werkboeken kunnen los van elkaar worden gebruikt of achtereenvolgend. Beide werkboeken richten zich op het verminderen van de invloed van schema’s en modi op het dagelijks leven van cliënten.