Loading...

Rechtspersoon, vennootschap en onderneming

J.B. Huizink

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Engels
  • Categorie: Rechten
  • Uitgever: Wolters Kluwer
  • ISBN: 9789013137415
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Hardcover
Druk:4
Verschijningsdatum:augustus 2016
Afmetingen:24,9 x 17 x 3,2 cm
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:J.B. Huizink
Auteur:J.B. Huizink

Samenvatting

In dit deel van de Studiereeks Burgerlijk Recht staan de Nederlandse privaatrechtelijke samenwerkingsvormen centraal. De privaatrechtelijke rechtspersonen uit boek 2 BW en de
personenvennootschappen van boek 7A BW (maatschap) en het WvK (vennootschap onder firma en commanditaire vennootschap) worden tegen de achtergrond van het ondernemingsrecht in brede zin besproken.
In het inleidende hoofdstuk komt de plaats van het rechtspersonen- en vennootschapsrecht in het burgerlijk recht aan de orde en worden enkele bijzondere regelingen zoals de Handelsregisterwet, de Wet op de ondernemingsraden en de concernbegrippen besproken. In de daaropvolgende hoofdstukken worden belangrijke onderwerpen als oprichting en doeloverschrijding, organisatierecht, besluitvorming en vertegenwoordiging en zorgvuldig vermogensbeheer aan de hand van de verschillende samenwerkingsvormen behandeld. Het betreft de centrale onderdelen van het rechtspersonen- en vennootschapsrecht.
De gekozen opzet maakt het mogelijk de verschillende rechtsvormen op allerlei onderdelen met elkaar te vergelijken, waardoor bij de studenten inzicht ontstaat in de grotere verbanden binnen het rechtsgebied van het rechtspersonen- en vennootschapsrecht.
Jurisprudentie en literatuur zijn verwerkt tot 1 juni 2016.