Loading...

Herbarium

Caz Hildebrand

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Wetenschap & Natuur
  • ISBN: 9789068687101
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:01 oktober 2016
Aantal pagina's:224
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Caz Hildebrand
Hoofdauteur:Caz Hildebrand
Vertaling
Eerste Vertaler:Bookmakers
Tweede Vertaler:Bookmakers
Originele titel:Herbarium
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:182 mm
Product hoogte:25 mm
Product lengte:255 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:181 mm
Verpakking hoogte:24 mm
Verpakking lengte:252 mm
Verpakkingsgewicht:911 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:182 mm
Product hoogte:25 mm
Product lengte:255 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:181 mm
Verpakking hoogte:24 mm
Verpakking lengte:252 mm
Verpakkingsgewicht:911 g

Samenvatting

Kruiden hebben alles te maken met de kwaliteit van leven, van het verrijken van ons voedsel tot de behandeling van ziekten. Vaak worden aan kruiden verheven, bijna mythische eigenschappen toegedicht die zijn terug te voeren op een lange geschiedenis van traditionele geneeswijzen en rituelen. Kruiden geven ons voedsel karakter en helpen ons kwalen te bestrijden, zowel geestelijk als lichamelijk. Nu er een steeds grotere verscheidenheid aan kruiden in onze supermarkten te vinden is en onze smaak steeds kosmopolitischer wordt, kunnen we ons voordeel doen met een beter begrip van de kracht van de kruiden om ons heen.

In HERBARIUM komen de geschiedenis en de kweek- en gebruiksmogelijkheden van 100 kruiden aan de orde (van culinair tot medicinaal), verrijkt met talrijke tips en ideeƫn op het gebied van koken en welzijn. Ieder kruid is voorzien van een schitterende tekening en bevat informatie over de botanische naam, de plaats van herkomst, variƫteiten, het verbouwen en bewaren en de beste zaai- en oogsttijden.

HERBARIUM is een hedendaagse versie van het traditionele herbarium, in een frisse vorm gegoten voor een jonger publiek en een nieuwe generatie koks. Het is niet alleen een handleiding voor een goed en gezond leven, maar ook een inspirerend naslagwerk voor alle koks, tuiniers en levenskunstenaars.