Loading...

De grote Kleyn

Onno Kleyn

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789038803470
culinair compendium
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:11 oktober 2016
Aantal pagina's:1008
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Onno Kleyn
Tweede Auteur:Onno H. Kleyn
Hoofdillustrator:Marly Hendricks
Hoofdillustrator:Marly Hendricks
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:197 mm
Product hoogte:56 mm
Product lengte:268 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:197 mm
Verpakking hoogte:55 mm
Verpakking lengte:265 mm
Verpakkingsgewicht:2.17 kg
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:197 mm
Product hoogte:56 mm
Product lengte:268 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:197 mm
Verpakking hoogte:55 mm
Verpakking lengte:265 mm
Verpakkingsgewicht:2.17 kg

Samenvatting

Essentiële kennis voor alle eters, koks en kokers van Nederland, dat is De grote Kleyn. Culinair compendium. Een dikke bijbel barstensvol informatie over ingrediënten en technieken, maar ook over smaken, achtergronden, historie, landenkeukens en etiquette. En dat genoteerd zoals alleen Onno Kleyn dat kan, op een no-nonsensemanier en met een bemoedigende dosis ironie. Fabels worden ontmaskerd, vooroordelen onderuitgehaald. Anekdotes, kaders en 125 recepten met wijnadviezen maken het boek af.

Kleyn geldt al zeer lang als de man met de grootste culinaire kennis van ons land en is een waardige opvolger van Johannes van Dam. Vele jaren werkte hij aan zijn nu verschijnende magnum opus over de cultuur van eten en smaak.

'Onno schrijft zoals ik zou willen schrijven en weet alles wat ik nog zou willen weten.' - Yvette van Boven
'Veel beter [...] krijgt u het niet in Nederland. Laat daar geen discussie over bestaan.' - NRC
'Een genot én een must voor elke kookliefhebber.' - Trouw
'Prachtig, zo'n boek [...] waar je vele jaren vondsten in zult doen.' - De Standaard

Onno Kleyn is al 28 jaar culinair en wijnjournalist. Hij heeft vaste rubrieken in de Volkskrant en publiceerde zo'n 40 boeken, vooral over Italië, Frankrijk en wijn. In 2011 startte hij met de Academie Culinair Schrijven, waar hij aankomende culinaire talenten begeleidt. Ook geeft hij colleges over culinaire geschiedenis.