Loading...

ANWB wateralmanak 1 - Regelgeving en tips 2017/2018

ANWB

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Vrije tijd & Hobby
  • Uitgever: ANWB
  • ISBN: 9789018040208
  • Review:
Nederland/Belgie
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:februari 2017
Afmetingen:Afmeting: 21 x 10,5 x 3,4 cm
Aantal pagina's:844 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):ANWB
Auteur(s):ANWB

Samenvatting

Deel 1, uitgave 2017-2018

Deze uitgave van de Wateralmanak bevat de scheepvaartreglementen die op de Nederlandse en Belgische kust- en binnenwateren van kracht zijn. Voor een aantal reglementen geldt dat, als u vaart op de wateren waar ze van kracht zijn, er een actuele integrale versie van aan boord moet zijn. Dat mag overigens ook in een direct te raadplegen digitale vorm. Met deze druk van de Almanak voldoet u aan uw verplichting de meest actuele versie van de reglementen aan boord te hebben.

Schippers met een binnenvaartmarifoon aan boord waren tot voor kort verplicht het 'Handboek voor de Marifonie in de Binnenvaart' aan boord te hebben. Aangezien deze uitgave primair voor de grensoverschrijdende beroepsvaart is bedoeld, staat er veel voor de watersporter overbodige informatie in. Daarom is in deze almanak de voor de watersporter noodzakelijke informatie uit dit handboek opgenomen. Daarmee vervalt voor deze categorie de verplichting ook nog eens het officiƫle handboek aan boord te hebben.

In de reglementen zijn niet alleen de verkeersregels vastgelegd, maar ook de voorschriften voor de lichtvoering op schepen.
In het BPR, het RPR en het SRGM is tevens het betonningssysteem voor de binnenwateren beschreven, evenals het systeem van lichten en de toegepaste scheepvaarttekens.

Na de reglementen is een aantal hoofdstukken opgenomen met aan- wijzingen voor het varen op rivieren, kanalen, meren, ruim water en kustwateren (o.a. de Rijn, de Gelderse IJssel, het IJsselmeer en de Waddenzee) en aanvullende informatie over de verschillende beton- ningsstelsels en seinen.
Bovendien staat er informatie over vlagvoering en jachtetiquette in de Almanak, evenals verwijzingen naar de werkzaamheden van de verschillende organisaties op het gebied van de watersport.

Achter in de Almanak zijn de bijlagen van verschillende reglementen opgenomen. Daarin worden met diverse tekeningen de lichtvoering en de betonning verduidelijkt.
Als laatste zijn opgenomen de morsetekens, de seinvlaggen en de vlaggen van de provincies.
Een register achterin vergemakkelijkt het snel opzoeken van bepaalde onderwerpen. Daarmee is deze almanak ook een handig naslagwerk voor aan boord.