Loading...

ANWB wateralmanak 1 - Regelgeving en tips 2017/2018

ANWB

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Vrije tijd & Hobby
  • ISBN: 9789018040208
Nederland/Belgie
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:01 februari 2017
Aantal pagina's:844
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:ANWB
Hoofdauteur:ANWB
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:105 mm
Product hoogte:34 mm
Product lengte:210 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:105 mm
Verpakking hoogte:34 mm
Verpakking lengte:210 mm
Verpakkingsgewicht:567 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:105 mm
Product hoogte:34 mm
Product lengte:210 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:105 mm
Verpakking hoogte:34 mm
Verpakking lengte:210 mm
Verpakkingsgewicht:567 g

Samenvatting

Deel 1, uitgave 2017-2018

Deze uitgave van de Wateralmanak bevat de scheepvaartreglementen die op de Nederlandse en Belgische kust- en binnenwateren van kracht zijn. Voor een aantal reglementen geldt dat, als u vaart op de wateren waar ze van kracht zijn, er een actuele integrale versie van aan boord moet zijn. Dat mag overigens ook in een direct te raadplegen digitale vorm. Met deze druk van de Almanak voldoet u aan uw verplichting de meest actuele versie van de reglementen aan boord te hebben.

Schippers met een binnenvaartmarifoon aan boord waren tot voor kort verplicht het 'Handboek voor de Marifonie in de Binnenvaart' aan boord te hebben. Aangezien deze uitgave primair voor de grensoverschrijdende beroepsvaart is bedoeld, staat er veel voor de watersporter overbodige informatie in. Daarom is in deze almanak de voor de watersporter noodzakelijke informatie uit dit handboek opgenomen. Daarmee vervalt voor deze categorie de verplichting ook nog eens het officiΓ«le handboek aan boord te hebben.

In de reglementen zijn niet alleen de verkeersregels vastgelegd, maar ook de voorschriften voor de lichtvoering op schepen.
In het BPR, het RPR en het SRGM is tevens het betonningssysteem voor de binnenwateren beschreven, evenals het systeem van lichten en de toegepaste scheepvaarttekens.

Na de reglementen is een aantal hoofdstukken opgenomen met aan- wijzingen voor het varen op rivieren, kanalen, meren, ruim water en kustwateren (o.a. de Rijn, de Gelderse IJssel, het IJsselmeer en de Waddenzee) en aanvullende informatie over de verschillende beton- ningsstelsels en seinen.
Bovendien staat er informatie over vlagvoering en jachtetiquette in de Almanak, evenals verwijzingen naar de werkzaamheden van de verschillende organisaties op het gebied van de watersport.

Achter in de Almanak zijn de bijlagen van verschillende reglementen opgenomen. Daarin worden met diverse tekeningen de lichtvoering en de betonning verduidelijkt.
Als laatste zijn opgenomen de morsetekens, de seinvlaggen en de vlaggen van de provincies.
Een register achterin vergemakkelijkt het snel opzoeken van bepaalde onderwerpen. Daarmee is deze almanak ook een handig naslagwerk voor aan boord.