Loading...

Traject V&V - Zorgverlening, organisatie en beroep niveau 3

M.C. Baseler

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • ISBN: 9789006910247
traject V&V
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:30 juni 2016
Aantal pagina's:256
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:M.C. Baseler
Tweede Auteur:N.v.t.
Verteller:nee
Hoofdredacteur:C.A. Abrahamse
Tweede Redacteur:C.A. Abrahamse
Tweede Redacteur:C.A. Abrahamse
Vertaling
Eerste Vertaler:n.v.t.
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Nee
Editie:2
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:19 cm
Product hoogte:1.40 cm
Product lengte:27.20 cm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:190 mm
Verpakking hoogte:14 mm
Verpakking lengte:272 mm
Verpakkingsgewicht:678 g
eWaste:Nee
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Nee
Editie:2
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:19 cm
Product hoogte:1.40 cm
Product lengte:27.20 cm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:190 mm
Verpakking hoogte:14 mm
Verpakking lengte:272 mm
Verpakkingsgewicht:678 g
eWaste:Nee

Samenvatting

Het theorieboek Zorgverlening, organisatie en beroep niveau 3 richt zich op belangrijke werkprocessen van Verzorgende-IG, zoals samenwerken met collega's, kwaliteitszorg, deskundigheidsbevordering en zorgcategorieën. Ieder onderdeel wordt afgesloten met een begrippenlijst. De inhoud is daarmee geschikt voor mbo-studenten en mensen die zelfstandig meer willen leren over het werk van een verzorgende-IG.

De verzorgende-IG werkt in verschillende branches van de verpleging en verzorging en heeft een adviserende, initiërende en begeleidende rol. De verzorgende-IG kan zorgvragers stimuleren, begeleiden en ondersteunen bij handelingen, maar ook handelingen overnemen als de zorgvrager en naastbetrokkenen deze niet zelf kunnen doen.

Het theorieboek Zorgverlening, organisatie en beroep niveau 3 maakt deel uit van de serie Traject V&V. Zorgverlening, organisatie en beroep niveau 3 sluit onder meer volledig aan bij de werkprocessen 'Werkt aan de eigen deskundigheid', 'Werkt aan bevorderen en bewaken van kwaliteitszorg', 'Stemt de zorgverlening af met alle betrokkenen' en 'Werkt samen met andere beroepsgroepen in de zorg' uit het kwalificatiedossier Verzorgende IG. Bij dit theorieboek behoort het werkboek Zorgverlening, organisatie en beroep niveau 3 uit de serie Traject V&V.

Traject V&V
De serie Traject V&V biedt lesmateriaal op mbo-niveau is en is bestemd voor de opleidingen Verzorgende-IG (niveau 3) en MBO-verpleegkundige (niveau 4). Het materiaal sluit volledig aan bij de eisen van de nieuwe kwalificatiedossiers.

Door de thematische opbouw is Traject V&V geschikt voor alle onderwijsvormen past daarnaast in verkorte trajecten en sluit aan bij elke leerstijl. Je kunt starten vanuit de theorie of vanuit een (gesimuleerde) praktijksituatie. Wat voor jou het beste werkt.

De leerstof is opgebouwd uit theorie, praktijksituaties en beroepsvaardigheden:
* De theorie bevat alle basiskennis en achtergrondinformatie bij het betreffende werkproces en bevat veel voorbeelden uit de beroepspraktijk. De verwerkingsopdrachten sluiten aan bij de leerstof in de theorieboeken.
* De praktijksituaties zijn realistische beschrijvingen van situaties uit de beroepspraktijk, inclusief opdrachten gekoppeld aan houdingsaspecten, vaardigheden en kenniselementen.
* De beroepsvaardigheden bevatten opdrachten voor het stapsgewijs aanleren van sociaal-agogische, communicatieve, verzorgende en creatieve vaardigheden.

Het complete aanbod van Traject V&V bestaat uit:
* Theorieboeken met een heldere en gestructureerde uitleg over de benodigde vakkennis, verduidelijkt met veel praktijkvoorbeelden;
* Werkboeken met verwerkingsopdrachten, toepassingsopdrachten en evaluatie-/reflectieopdrachten;
* Digitale omgeving met ondersteunend materiaal voor zowel student als docent.