Loading...

Kook met Jamie

Jamie Oliver

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789021563558
wedden dat ik van jou een topkok kan maken!
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:03 juli 2017
Aantal pagina's:448
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jamie Oliver
Hoofdauteur:Jamie Oliver
Vertaling
Eerste Vertaler:Jaromir Schneider
Co Vertaler(s):Jaromir Schneider
Originele titel:Cook with Jamie
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:190 mm
Product hoogte:35 mm
Product lengte:246 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:188 mm
Verpakking hoogte:38 mm
Verpakking lengte:244 mm
Verpakkingsgewicht:1417 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:190 mm
Product hoogte:35 mm
Product lengte:246 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:188 mm
Verpakking hoogte:38 mm
Verpakking lengte:244 mm
Verpakkingsgewicht:1417 g

Samenvatting

Dit is Jamie Olivers zevende boek, maar het had eigenlijk zijn eerste moeten zijn. 'Kook met Jamie' is namelijk een moderne klassieker met daarin alles wat een thuiskok zou moeten weten. Het is een ware kookbijbel. Alles is zo opgeschreven en vormgegeven dat je tijdens het lezen kunt doorgaan met koken. Het boek geeft behalve een enorm repertoire aan klassieke recepten, ook uitgebreide achtergrondinformatie over produkten, technieken en vaardigheden. De recepten zijn voorzien van duidelijke stap-voor-stapfoto's.
Recensie(s)

Jamie Oliver is ervan overtuigd dat iedereen, volwassenen en kinderen, kan leren koken en ziet dit als zijn missie om dat te bevorderen. In dit kloeke basiskookboek besteedt hij aandacht aan kookgerei, keukentechnieken (verduidelijkt door fotoseries) en vooral de aansporing goed en eerlijk geproduceerd voedsel te kopen, zonder eindeloze series E-nummers van toevoegingen, conserveringsmiddellen enz. De recepten staan per soort: salades, pasta, vlees, vis, groente en desserts. Bij ieder onderdeel staat duidelijke uitleg van basistechnieken, warenkennis ('plattegronden' b.v. van een koe, lamp, varken en een kip, diverse groenten met hun verwante soorten, visbereidingen) waarna recepten volgen. Die zijn duidelijk toegelicht en stapsgewijs opgebouwd. Recepttitel en ingredientenlijst zijn afgedrukt in blauw, de recepttekst in zwart. Op de andere pagina een uitstekende gerechtfoto in kleur. Onderaan tips voor variaties en een wijnadvies van sommelier Matt Skinner. Het boek wordt afgesloten met 'Ditjes en datjes' over veilig koken, messen slijpen, kruisbesmetting, invriezen, kruiden en specerijen en een trefwoorden/receptenregister in een zeer kleine letter.