Loading...

Hoofdlijnen bestuurlijke informatieverzorging

Eddy Vaassen

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Computers & Informatica
  • ISBN: 9789001823948
  • Review:
7e druk
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:13 oktober 2016
Aantal pagina's:529
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Eddy Vaassen
Tweede Auteur:Roger Meuwissen
Co Auteur:A. Beek
Co Auteur:A. Beek
Overige kenmerken
Editie:7
Gewicht:1160 g
Product breedte:179 mm
Product hoogte:32 mm
Product lengte:248 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:179 mm
Verpakking hoogte:32 mm
Verpakking lengte:248 mm
Overige kenmerken
Editie:7
Gewicht:1160 g
Product breedte:179 mm
Product hoogte:32 mm
Product lengte:248 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:179 mm
Verpakking hoogte:32 mm
Verpakking lengte:248 mm

Samenvatting

Bestuurlijke informatieverzorging heeft de afgelopen jaren steeds meer aan belangstelling gewonnen. Waar bestuurlijke informatieverzorging vroeger vooral een taak voor accountants was, wordt het in toenemende mate ook een verantwoordelijkheid van controllers en management. Goede bestuurlijke informatieverzorging draagt bij aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Daarnaast is, door striktere wet- en regelgeving, een goede administratieve organisatie en interne controle belangrijker geworden om de toegang tot de kapitaalmarkten open te houden.

Hoofdlijnen bestuurlijke informatieverzorging behandelt alle relevante theorie van dit vakgebied in drie delen. In Deel 1 is er aandacht voor de grondslagen van het vak, zoals de organisatie, management control en informatiesystemen. Deel 2 behandelt de administratieve organisatie en interne controle van verschillende processen binnen het bedrijf, zoals het inkoop-, voorraad-, productie- en verkoopproces. In Deel 3 komt de administratieve organisatie en interne controle van verschillende typen bedrijven aan bod.

Deze zevende editie van Hoofdlijnen bestuurlijke informatieverzorging sluit aan bij de huidige CEA-eindtermen. Verder is er een hoofdstuk toegevoegd over de kwaliteitsmodellen en maakt deze uitgave consequenter gebruik van interne beheersmaatregelen. De IT-hoofdstukken (hoofdstuk 4 en 5) zijn grondig herzien. Hoofdlijnen bestuurlijke informatieverzorging is geschreven voor studenten SPD en Accountancy (zowel hbo als wo). Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.

Online ondersteuning
Op de ondersteunende website www.hoofdlijnenbiv.noordhoff.nl vinden studenten per hoofdstuk interactieve meerkeuzevragen. Docenten kunnen er terecht voor extra casussen en opgaven en processchema's. Zij kunnen ook gebruikmaken van Toets-op-maat.