Loading...

Traject Welzijn - Persoonlijke verzorging MZ niveau 3/4

C. Telman

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Gezondheid & Lichaam
  • ISBN: 9789006622089
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:30 april 2016
Aantal pagina's:406
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:C. Telman
Tweede Auteur:A.C. Verhoef
Verteller:nee
Hoofdredacteur:M.H.A.J. Gloudemans
Co Redacteur:M.H.A.J. Gloudemans
Co Redacteur:M.H.A.J. Gloudemans
Vertaling
Eerste Vertaler:n.v.t.
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Nee
Editie:3
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:190 mm
Product hoogte:17 mm
Product lengte:270 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:190 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:270 mm
Verpakkingsgewicht:978 g
eWaste:Nee
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Nee
Editie:3
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:190 mm
Product hoogte:17 mm
Product lengte:270 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:190 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:270 mm
Verpakkingsgewicht:978 g
eWaste:Nee

Samenvatting

Uitgave nu leverbaar met licentie; 9789006859140 Traject Welzijn Theorieboek Persoonlijke verzorging MZ + student 1 jaar voucher Als beroepskracht Maatschappelijke Zorg kun je gaan werken met mensen die ziek zijn en/of een stoornis of beperking hebben. Iedere beperking of aandoening is weer anders. Toch zijn er algemene zaken over te zeggen, zoals oorzaken, verschijnselen en aandachtspunten voor omgang en ondersteuning.

Het theorieboek Persoonlijke verzorging MZ richt zich op belangrijke aspecten van persoonlijke verzorging zoals lichamelijke verzorging, ondersteuning bij eten en drinken, en hygiënisch, veilig en ergonomisch werken. Ieder onderdeel wordt afgesloten met een begrippenlijst. De inhoud is daarmee geschikt voor mbo-studenten en mensen die (zelfstandig) meer willen leren over persoonlijke verzorging van mensen die ziek zijn en/of een stoornis of beperking hebben.

Het theorieboek Persoonlijke verzorging MZ maakt deel uit van de serie Traject Welzijn. Persoonlijke verzorging MZ sluit volledig aan bij de kerntaken 'Ondersteunt de cliënt bij persoonlijke verzorging' en 'Reageert op onvoorziene en crisissituaties' uit het kwalificatiedossier Maatschappelijke Zorg. Bij dit theorieboek behoort het werkboek Persoonlijke verzorging MZ uit de serie Traject Welzijn.

Beroepskrachten Maatschappelijke zorg werken in allerlei organisaties in welzijn en de gezondheidszorg. Daarbij kan gedacht worden aan de gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg, thuiszorg en maatschappelijke opvang. Maar ook in welzijnsorganisaties, justitiële inrichtingen en asielzoekerscentra.

Traject Welzijn
De serie Traject Welzijn biedt lesmateriaal op mbo-niveau is en is bestemd voor de opleidingen Pedagogisch werk, Maatschappelijke Zorg en Sociaal werk. Het materiaal sluit volledig aan bij de eisen van de nieuwe kwalificatiedossiers.

Traject Welzijn is ontwikkeld op basis van leerstijlen en leerervaringen van mbo-studenten, waardoor zowel studenten met een meer theoretische, als studenten met een meer praktische inslag er gebruik van kunnen maken. Er is rekening gehouden met de verschillende onderwijsstijlen, waardoor Traject Welzijn inzetbaar is binnen elk didactisch model.

Traject Welzijn sluit aan bij actuele opvatting over flexibiliteit en zelfstandig leren. Dat betekent dat er onder andere gewerkt wordt met uitgaven die ingedeeld zijn in thema's die bestaan uit theorie en de daarbij behorende verwerkingsopdrachten, praktijksituaties en evaluatie middels de studiehulp. Daarnaast komen de beroepsvaardigheden en de houdingsaspecten van de (beginnende) beroepsbeoefenaar expliciet aan de orde. Deze elementen vormen immers een essentieel onderdeel van de beroepsuitoefening.

De leerstof is opgebouwd uit theorie, praktijksituaties en beroepsvaardigheden:
- De theorie bevat alle basiskennis en achtergrondinformatie bij het betreffende werkproces en bevat veel voorbeelden uit de beroepspraktijk. De verwerkingsopdrachten sluiten aan bij de leerstof in de theorie.
- De praktijksituaties zijn realistische beschrijvingen van situaties uit de beroepspraktijk, inclusief opdrachten gekoppeld aan houdingsaspecten, vaardigheden en kenniselementen.
- De beroepsvaardigheden bevatten opdrachten voor het stapsgewijs aanleren van sociaal-agogische, communicatieve, verzorgende en creatieve vaardigheden.

De combinatie van deze onderdelen maakt het leren vanuit verschillende invalshoeken mogelijk en kan zowel in een onderwijssituatie als in de beroepspraktijk plaatsvinden.

Het complete aanbod van Traject Welzijn bestaat uit:
- Theorieboeken met een heldere en gestructureerde uitleg over de benodigde vakkennis, verduidelijkt met veel praktijkvoorbeelden;
- Werkboeken met verwerkingsopdrachten, toepassingsopdrachten en evaluatie-/reflectieopdrachten;
- Digitale omgeving met ondersteunend materiaal voor zowel student als docent.