Loading...

Benali in Helmond

Abdelkader Benali

  • Bindwijze: Bindwijze overig
  • Taal: nl
  • Categorie: Literatuur & Romans
  • ISBN: 9789080859753
Stadsschrijver
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Bindwijze overig
Aantal pagina's:60
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Illustraties:Met illustraties
Vertaling
Originele titel:Benali in Helmond
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:148 mm
Verpakking hoogte:10 mm
Verpakking lengte:210 mm
Verpakkingsgewicht:110 g
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:148 mm
Verpakking hoogte:10 mm
Verpakking lengte:210 mm
Verpakkingsgewicht:110 g

Samenvatting

Adelkader Benali werd op initiatief van het Literair Café Helmond door de Gemeente Helmond benoemd tot stadsschrijver voor het jaar 2015. Via zijn Facebook pagina kon men hem volgen in zijn zoektocht door de stad en met hem in contact komen. Op 27 januari 2016 nam hij in het Literair Café met een door hem zelf samengestelde avond afscheid als stadsschrijver. Ter gelegenheid daarvan verscheen dit boekje met zijn verhalen over de stad.

Abdelkader Benali (Marokko, 1975) kwam op vierjarige leeftijd naar Rotterdam waar hij een groot deel van zijn jeugd doorbracht. Hij leerde Nederlands op school en straat. Door zijn opleiding, interesse en latere beroep van schrijver kwamen daar zes andere talen bij. Hij schrijft behalve romans en toneel ook artikelen en recensies. Voor zijn romandebuut Bruiloft aan zee werd Benali in 1997 genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, hij was toen 21 jaar. Voor zijn tweede roman De langverwachte kreeg hij in 2003 de Libris Literatuurprijs.
Benali presenteerde in 2010 het tv-programma De schrijver en de stad. In 2011 volgde een zesdelige serie Benali Boekt waarin hij bekende Nederlandse schrijvers interviewde. In 2016 is er een nieuwe tv-serie van hem te zien over culinair en cultureel Marokko.