Loading...

Partners in beeld, Seksueel misbruik raakt het hart van je relatie

Ivonne Meeuwsen

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Psychologie
  • ISBN: 9789082291650
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Aantal pagina's:223
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Ivonne Meeuwsen
Tweede Auteur:nvt
Tweede Auteur:nvt
Vertaling
Eerste Vertaler:Onbekend
Originele titel:Partners in beeld. Seksueel misbruik raakt het hart van de relatie.
Character
Personage:Geen personage
Overige kenmerken
AI-gegenereerd:Nee
Extra groot lettertype:Nee
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:156 mm
Verpakking hoogte:40 mm
Verpakking lengte:213 mm
Verpakkingsgewicht:356 g
Overige kenmerken
AI-gegenereerd:Nee
Extra groot lettertype:Nee
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:156 mm
Verpakking hoogte:40 mm
Verpakking lengte:213 mm
Verpakkingsgewicht:356 g

Samenvatting

Seksueel misbruik raakt het hart van de relatie

Geen ander trauma grijpt zo diep in. De traumasporen van seksueel misbruik zijn voelbaar, juist in een intieme relatie, waar veiligheid en geborgenheid vanzelfsprekend zouden moeten zijn. De angst van de overlever van seksueel misbruik komt in de veilige situatie vaak naar boven. Een verwarrende gewaarwording voor de partner die terecht komt in een doolhof van moeilijk te duiden gedragingen. Triggers, herbelevingen, dissociatie en stemmingswisselingen trekken hun wissel op de relatie. Onzekerheid, eenzaamheid en wanhoop is wat veel partners ervaren.

β€˜Wat is er aan de hand? Waarom reageert m’n lief zo?’ Je raakt uit balans, weet niet meer hoe je het beste kunt reageren.
Dit boek biedt helderheid en inzicht in de problemen waar jij als partner tegenaan loopt. Het is geschreven met de partner in gedachten, maar is zeker ook voor hulpverleners een must, want nog steeds wordt de partner vaak niet bij de hulpverlening betrokken. Of, als de partner betrokken wordt, uitsluitend in dienst van het proces van zijn of haar lief. Dat de partner een eigen hulpvraag heeft, komt nauwelijks aan de orde. Dit boek biedt, zowel de hulpverlener als de partner, hierin een houvast.

Partners worden mede-slachtoffer van het trauma, worstelen met gevoelens van afwijzing, eenzaamheid en verwarring. Afhankelijk van de manier en het tijdstip van de onthulling kun jij je verraden voelen. Was alles wat er ooit was dan niet echt? Hoe kan het dat de intimiteit die jij zo fijn vond, ineens door de ander als bedreigend wordt ervaren? Maar vooral, waar kun jij terecht met jouw verhaal?

Het boek gaat in op vele vraagstukken die spelen bij jou als partner van iemand die in het verleden seksueel misbruikt is. Je hoeft het niet alleen te dragen.

Juli 2022: In verband met de stijgende papierprijzen zien wij ons genoodzaakt de prijs naar boven toe bij te stellen. Onze excuses hiervoor.