Loading...

Academic writing in English

Janene van Loon

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Taal
  • ISBN: 9789046905159
a process-based approach
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:15 maart 2016
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Janene van Loon
Tweede Auteur:Arnoud Thuss
Co Auteur:Nicole Schmidt
Co Auteur:Nicole Schmidt
Overige kenmerken
Editie:2
Product breedte:170 mm
Product hoogte:16 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:16 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:411 g
Overige kenmerken
Editie:2
Product breedte:170 mm
Product hoogte:16 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:16 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:411 g

Samenvatting

Academisch schrijven in het Engels is voor niet-Engelstalige studenten een grote uitdaging. Ze moeten niet alleen een goede tekst creëren, ze moeten dit ook nog eens doen in een taal die niet hun moedertaal is. Engelse boeken over het academische schrijfproces behandelen niet de specifieke problemen voor anderstaligen.

Academic Writing in English biedt de uitkomst: een Engelstalig boek over academisch schrijven, gericht op Nederlandse en andere niet-Engelstalige studenten. De hoofdstukken van het boek volgen het schrijfproces, van voorbereiding en planning, via de concepttekst naar bijschaven en afronden. Korte uiteenzettingen over inhoud en structuur worden afgewisseld met een grote diversiteit aan oefeningen en vele voorbeeldteksten van hoge kwaliteit. De oefeningen zijn gericht op reflectie, structureren, taalgebruik en woordenschat. Het taalniveau bouwt op van B2 naar C1.

De Developing your text-oefeningen laten de student werken aan één doorlopende schrijfopdracht. Ook wordt er gewerkt met peer review, waarbij studenten leren om kritisch naar elkaars teksten te kijken. Docenten kunnen een Teacher's Guide aanvragen, waarin per oefening lessuggesties worden gedaan. Ook zijn er extra Vocabulary Exercises beschikbaar.

Wijzigingen tweede druk
In de tweede, herziene druk is de aandacht voor de verschillende soorten onderzoeks- verslagen beter in balans. Er is meer aandacht voor business reports en onderzoeksrapporten worden in groter detail besproken. Er zijn nieuwe oefeningen toegevoegd. Waar nodig zijn de voorbeeldteksten geactualiseerd.

Academic Writing in English is bedoeld voor Nederlandse en andere niet-Engelstalige universitaire bachelor- en masterstudenten.

De auteurs werken aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan de University of Arizona. Ze geven diverse cursussen Engels aan studenten, personeel en externen. Drie van de auteurs zijn native speaker.