Loading...

Toetsen volgens de toetscyclus - deel 1

Harry Molkenboer

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Bureau voor toetsen en beoordelen
  • ISBN: 9789082369700
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Aantal pagina's:336 pagina's
Illustraties:Met illustraties in kleur
Betrokkenen
Auteur:Harry Molkenboer
Auteur:Harry Molkenboer
Vertaling
Originele Titel:Toetsen volgens de toetscyclus - deel 1

Samenvatting

Toetsen volgens de toetscyclus - deel 1 is een boek uitgegeven bij Bureau voor toetsen en beoordelen. ISBN 9789082369700

De kwaliteit van toetsen staat in het hoger onderwijs sterk in de belangstelling. Een van de aanbevelingen in het rapport Vreemde ogen dwingen van de Commissie Bruijn is “Zorg voor scholing van docenten die bij toetsing betrokken zijn.” “Ter externe validering dient de certificering van examinatoren in het h(b)o vastgelegd te worden in een Basiskwalificatie examinering (BKE) en in een Seniorkwalificatie examinering (SKE).” De uitwerking hiervan is uitgevoerd door de Expertgroep BKE/SKE. Het resultaat van de Expertgroep is een overzicht van gewenste leeruitkomsten en indicatoren voor BKE en SKE. Deze leeruitkomsten en indicatoren dienen als basis voor het opleiden en certificeren van docenten in het h(b)o.

Dit zeer toegankelijke en makkelijk leesbare boek, het eerste van twee delen, biedt docenten vooral praktische handvatten om toetsbekwaam te worden en te blijven. De Kwaliteitspiramide voor toetsen en beoordelen met een toetscyclus met acht fasen biedt hiervoor de basis.

Dit boek bevat maar liefst 36 definities, 36 figuren, 37 tabellen, 92 constructievoorschriften en 119 voorbeelden! Naast de gesloten en open vraagvormen die uitgebreid worden behandeld, worden toetsvormen besproken die zijn gebaseerd op gesloten en/of open vragen: de casustoets, de voortgangstoets, de Script Concordance Test en de mondelinge toets, inclusief constructievoorschriften.