Geschreven bij De hippe vegetariër
Het is een aardig boek maar niet zo goed als gehoopt. Zo zitten er bijna 60 pagina's in met Vegetarische Hotspots om eten te gaan. Bij een boek uit 2016 en de doorloopsnelheid van dit soort horeca is de kans groot dat veel van die Hotspots anno 2019 al lang niet meer bestaan. Verder ook heel veel info over wijn, als ik dat wil koop ik wel een wijngids. De rest is prima, maar ik zou verder kijken.
Het leuke aan dit kookboek vind ik dat het net even wat anders is dan je gewend bent. Kookboeken vind ik altijd heerlijk om doorheen te bladeren, maar als ze niet op je lijf geschreven zijn ben je na 5 recepten die je wel wat lijken vaak alweer klaar. Het fijne aan dit boek vind ik dat je heel veel 'basis'-recepten hebt waar je zelf ingrediënten voor kan kiezen die je lekker vindt en heb je altijd wat anders. Ook heel handig dat je niet voor één recept een hele ingrediëntenlijst moet aanschaffen en vervolgens niet weet wat je er daarna mee moet doen. Tips om er bij te voegen staan er ook, zoals spinazie in een pannenkoek. Niet gedacht, maar echt heel lekker!
Een leuke toevoeging vind ik ook de vleesvervangerstest en de hotspots, zodat je in een onbekende stad ook de leuke (en soms verborgen) zaakjes kan vinden.
Ik kan dit boek dus zeker aanraden voor als je wat minder vlees en gezonder wil gaan eten :)
In dit prachtige boek blijft Isabel je keer op keer inspireren en verrassen. Isabel laat zien dat de mix and match mogelijkheden eindeloos zijn als je vegetarisch, gezond en lekker wilt eten. Fijn dat er in de recepten opties worden gegeven zodat je de combinaties maakt waar je op dat moment nou net zin in hebt. Laagdrempelig en plezierig! Mocht je twijfelen of even geen idee hebben dan kun je varen op de lekkere combinaties die Isabel aandraagt. Voor de recepten gebruik je de ingrediënten die nog gewoon in je keukenkastje staan of die voor jou betaalbaar en goed verkrijgbaar zijn, ideaal! Met dit boek kun je gezond genieten van het leven zonder ook maar enige concessies te hoeven doen. Isabel prijst zelfs de beste wijnen aan. Mocht je even geen zin hebben om te koken dan neemt Isabel je mee naar de meest inspirerende vegetarische hotspots in Nederland. Op deze manier wordt een rondje Nederland wel heel aantrekkelijk. Het ultieme boek voor iedere smulpaap die geen of minder vlees eet!
Deze vegetariër is zo hip dat ze niet aan recepten doet. Haar boek begint met een lijst van ingrediënten. Geen seizoensingrediënten, maar gewoon ingrediënten die geen vlees zijn. Welk doel dit dient is me niet helemaal duidelijk. Dan ga je door naar de ideeën die geen recepten zijn. Aan de linkerkant geeft Isabel steeds een lijstje met ingrediënten en rechts een algemene bereidingswijze. Wil je bijvoorbeeld gazpacho maken, dan kun je als eerste ingrediënt tomaten kiezen en als tweede perziken en als vloeistof plantaardige melk. lijkt me geen fijne combi, maar zo is haar boek opgezet. Onderin geeft ze dan nog een lijstje van haar favoriete combinaties. En zo heb je een hele pagina vol lijstjes waar je eigenlijk niks aan hebt. Waarom niet gewoon twee recepten op een pagina met een paar suggesties voor variaties eronder? Ik blader graag door kookboeken om op ideeën te komen, maar als je hier doorheen bladert krijg je geen enkel idee, want er staan geen recepten in. Alleen maar puzzels. Ook irritant: bij de toetjes zie je een lekkere cheesecake staan, maar ernaast staat een recept van ijs. Pas vijf pagina’s verder kom je bij het recept van de cheesecake. Wie verzint er nu zoiets? Het boek sluit af met restauranttips in Nederland. Informatie die misschien geschikt is voor een vlog, maar niet echt voor een kookboek dat jarenlang op iemands plank staat. In het deel over Groningen, wat ik kan beoordelen omdat ik er woon, geeft ze een paar tips voor restaurants die net buiten het centrum liggen in nogal ongezellige woonwijken, eentje vlakbij het ziekenhuis. Waarom zou je zulke restaurants kiezen als je mensen wilt interesseren in een andere stad, terwijl er in hartje stad genoeg gemakkelijk bereikbare en leuke restaurants zijn? Bovendien zijn de restaurants die ze gekozen heeft niet vegetarisch, dus waarom ze zijn geselecteerd is me niet helemaal duidelijk. Dit kookboek ziet er mooi uit en is op mooi papier gedrukt, maar dat zijn meteen ook alle pluspunten. Wie een vegetarisch kookboek wil kan veel boeken vinden die beter zijn. Mijn exemplaar gaat in ieder geval retour.
Als echte amateur chef werd ik enorm verrast door de verfrissende en uitdagende opzet van de recepten. Het zijn niet echt recepten maar meer mogelijkheden/handvatten om gevarieerd en innovatief te koken met o.a. groenten en pulvruchten en granen als bouwstenen. Het is allemaal zeer duidelijk opgeschreven, wellicht hier en daar wat veel tekst maar voor mij absoluut niet storend en zeer luchtig geschreven.
De energie en de passie spat er ook vanaf, waarbij de foto`s je zin om te gaan koken enorm aanwakkeren. Ik vind het een heerlijk vernieuwend en fris kookboek waarbij je wordt uitgedaagd om tijdens het koken te blijven nadenken om zo je persoonlijke favoriet samen te stellen zo heb ik afgelopen weekend verschillende soorten gezonden pannenkoeken gemaakt met heerlijke toppings!
Ook leuk de stedentripjes waarbij de focus ligt op een dagje genieten met een goed groenten alternatief. Zelf heb ik de tocht in Utrecht gedaan hetgeen oprecht allemaal heerlijke aanraders zijn :)
Heerlijk boek in in te bladeren. Ze kookt net als ik: 1 x per week heleboel spullen in huis en dan maar zien.
Heb al dingen uitgeprobeerd en erop gevarieerd. Erg lekker.
Voor mensen die van groente houden, van simpel en van experimenteren. Ik ben zelf trouwens geen vegetarier, en toch werkt dit boek heel goed, juist als je minder vlees wilt gaan eten.
Erg leuk geschreven, ook met meerdere variaties voor één recept wat je niet vaak vindt in kookboeken. Zeker een aanrader voor mensen die houden van experimenteren en variëren.
Origineel kookboek met net even een andere inslag dan de meeste andere kookboeken. Want er worden naast leuke recepten ook adressen gegeven waar je lekker kunt eten in verschillende steden in Nederland.
De recepten zijn duidelijk omschreven: Er staat duidelijk vermeld wat de basisingrediënten zijn en welke ingrediënten je als variatie kunt gebruiken.
Daarnaast wordt er ook uitgebreide informatie gegeven over verschillende soorten vleesvervangers.
En ik vind het origineel dat ze aanbevelingen doet voor (biologische) wijnen bij gerechten .
Erg leuk kookboek! Leuk dat er verschillende opties per recept instaan, geeft veel inspiratie! Ideaal boek voor wanneer je vegetarisch bent geworden of gewoon minder vlees en vis wilt eten.
Goed boek. Leuke omschrijving van gerechten en recepten