Het eerste boek van Laurianne Ruhé heb ik op mijn werk opgepakt alleen al door de mooie looks en natuurlijk omdat ik boeken over gezonde voeding erg interessant vind. Thuis heb ik het toen eens rustig doorgenomen en kwam ik tot de conclusie dat het niet alleen mooi oogde, maar ook een mooie en informatieve inhoud had, waar ik veel herkenning in vond. Niet dat ik er wat mee gedaan heb, die drempel is dan toch nog te hoog, hoe stom dat ook klinkt...
Dit boek werd aangekondigd en zag er alweer zo prachtig uit! En het “gezond zonder gedoe” en de belofte van recepten die binnen 20 minuten te bereiden zijn, dat sprak me enorm aan, want ja ik wil nog steeds echt mijn eetgewoonten een beetje veranderen en ik ben en blijf een gemaks-mens. Me maar weer eens onderdompelen in de wondere wereld van Good Food dus!
In dit boek staan niet alleen recepten, bijna de helft van het boek bestaat uit tips & tricks. Er wordt o.a. uitgelegd wat de betere alternatieven zijn voor slechte voedingswaren, hoe je meer energie krijgt, hoe je een goede weekplanning maakt (inclusief invulvoorbeelden) en wat er niet mag ontbreken in je voorraadkast, koelkast en vriezer. Wat me opvalt is dat er minder “onmogelijke” ingrediënten gebruikt worden dan in andere boeken, plus dat de ingrediënten vaak terugkeren, dus je niet het gevoel krijgt dat je veel geld uitgeeft aan iets wat je vervolgens voor één recept kunt gebruiken.
Na het lezen van dit boek trek ik de conclusie: “Hoezo gezond eten ingewikkeld?” Dat vond ik dus wel altijd, maar Laurianne laat het er echt wel wat makkelijker uitzien! Het hóéft dus niet moeilijk te zijn. En het ziet er ook nog eens verrukkelijk uit (bijna) allemaal. Ik heb lekker een aantal post-its geplakt bij recepten die ik graag wil uitproberen.
Ik geef toe: ik ben een hele luie kok! Maar door dit boek krijg ik toch zin om eens wat anders te proberen, wat meer zelf te maken!