Loading...

Kwaliteitsmanagement

Ron Emmerik

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Pearson Benelux B.V.
  • ISBN: 9789043033343
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:3
Verschijningsdatum:juni 2016
Afmetingen:Afmeting: 24 x 17 x 1,4 cm
Aantal pagina's:320 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):Ron Emmerik | R. Emmerik
Auteur(s):Ron Emmerik | R. Emmerik

Samenvatting

Organisaties onderscheiden zich door de kwaliteit van hun producten of hun diensten, goede arbeidsomstandigheden en hun houding ten opzichte van duurzaamheid. Kwaliteitsmanagement geeft een duidelijk inzicht in hoe organisaties kunnen streven naar excellente bedrijfsvoering, producten en diensten.
De auteur bespreekt de verschillende vormen van kwaliteitsmanagement en de modellen en systemen die hierbij worden gebruikt. Zo komen het in 2015 ingrijpend gewijzigde ISO 9001-certificaat en Lean Manufacturing uitgebreid aan de orde. Verder is er aandacht voor ontwikkelingen zoals de Wet flexibel werken, ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, OHSAS 18001 en ISO 45001. Ook komen ontwikkelingen in de dienstverlening ter sprake, zoals een aantal voorbeelden op het gebied van wat sharing economy wordt genoemd.
In Kwaliteitsmanagement staat niet alleen de theorie centraal; de auteur legt eveneens een link met de dagelijkse praktijk. De derde editie bevat voor elk hoofdstuk vernieuwde cases. Aan de hand van opdrachten kan de student de bestudeerde theorie aan de praktijk koppelen.
Dit boek is bedoeld voor studenten in het hoger onderwijs die een opleiding volgen waarin ontwikkelingen rondom kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieuzorg centraal staan, en voor iedereen die interesse heeft in deze thema's.
Ron Emmerik is als docent kwaliteitsmanagement en logistiek verbonden aan Hogeschool INHOLLAND en heeĀ¬ meerdere boeken op economisch gebied op zijn naam staan.
MyLab

Nederlandstalig
In MyLab

Nederlandstalig hebben studenten en docenten de vrije beschikking over een uitgebreide hoeveelheid ondersteunend materiaal:
* Interactieve eText
* Toetsen
* Mindmaps
* Handige weblinks
* Begrippentrainer
* Figuren & Tabellen