Loading...

De Amerikaanse prinses

Annejet van der Zijl

  • Bindwijze: E-book
  • Taal: nl
  • Categorie: Mens & Maatschappij
  • ISBN: 9789021400747
  • Review:
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:E-book
Oorspronkelijke releasedatum:17 november 2015
Aantal pagina's:244
Ebook Formaat:EPUB met digitaal watermerk
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Annejet van der Zijl
Tweede Auteur:Onbekend
Tweede Auteur:Onbekend
Vertaling
Eerste Vertaler:Onbekend
Originele titel:0
Character
Personage:Geen personage
Lees mogelijkheden
Lees dit ebook op:Android (smartphone en tablet) , Kobo e-reader , Desktop (Mac en Windows) , iOS (smartphone en tablet) , Windows (smartphone en tablet)
Overige kenmerken
Editie:2
Studieboek:Nee
eWaste:Nee
Overige kenmerken
Editie:2
Studieboek:Nee
eWaste:Nee

Samenvatting

Op 13 april 1927 voer Allene Tew met de Mauretania de haven van New York uit. Ze liet een leven achter zich waarin ze alles had bereikt waar ze als plattelandsmeisje van had gedroomd - aanzien, fortuin, moederschap, haar grote liefde. En ze was het ook bijna allemaal weer kwijtgeraakt. 'De rijkste en verdrietigste weduwe van de stad', zoals Allene door societyrubrieken werd genoemd, had die dag echter ook nog veel vΓ³Γ³r zich, zoals een nieuw gezin en een toekomst als officiΓ«le prinses, als Russische gravin en als peetmoeder van de latere koningin Beatrix.
De Amerikaanse prinses is een reconstructie van een weids en fascinerend leven, dat zich afspeelt tegen het decor van Amerika en Europa, de victoriaanse en de moderne tijd, de industriΓ«le en Russische revolutie en de twee wereldoorlogen. Maar het is bovenal het persoonlijke verhaal van een uitzonderlijke vrouw die de moed had om, tot het bittere eind, haar eigen, onnavolgbare weg te gaan.