Loading...

Alles over Belgische voetballegendes

Raf Willems

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Sport & Outdoor
  • ISBN: 9789082188660
van 1916 tot 2016
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:02 december 2015
Aantal pagina's:169
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Raf Willems
Hoofdauteur:Raf Willems
Vertaling
Originele titel:Alles over Belgische voetballegendes 1916-2016
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Ja
Product breedte:211 mm
Product hoogte:17 mm
Product lengte:212 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:211 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:212 mm
Verpakkingsgewicht:680 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Ja
Product breedte:211 mm
Product hoogte:17 mm
Product lengte:212 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:211 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:212 mm
Verpakkingsgewicht:680 g

Samenvatting

Een kleine geschiedenis van het Belgisch voetbal, dat op dit ogenblik zeer hoge toppen scheert: de nationale ploeg stond lange tijd op de eerste plaats van de wereldranglijst. Dat is niet eerder gebeurd. Of ... misschien toch, maar toen bestond er nog geen officiële rangschikking. Alleszins vierden we onlangs de 95ste verjaardag van de belangrijkste prestatie van de Rode Duivels: goud op de Olympische Spelen van ... 1920 in Antwerpen!
Bovendien voetballen om en bij de twintig Belgen de pannen van het dak in de grootste competities van Europa: Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Rusland.
Eden Hazard was de beste van de Engelse Premier League 2014-2015, Kevin De Bruyne de nummer één van de Bundesliga in 2014-2015, Thibaut Courtois de beste doelman van Spanje in 2014. Honderd jaar geleden werd Louis - Luigi - Van Hege uitgeroepen tot populairste voetballer van ... Italië. In dit boek schetst voetbalschrijver Raf Willems portretjes van de beste vijftig Belgische voetballers van vroeger en vandaag. Van Rik Coppens tot Thibaut Courtois, van Paul Van Himst tot Kevin De Bruyne, van Jan Ceulemans tot Christian Benteke. En veel meer.
In zijn twintigjarige loopbaan als auteur van voetbalboeken sprak hij met ongeveer alle Belgische voetbalgrootheden of met naaste verwanten van de overleden legendes.
En verder gidst hij de jonge lezer langs onze belangrijkste landskampioenen, vertelt hij ze over Belgische voetbalmirakels in Europa en beschrijft hij de mooiste resultaten van de nationale ploeg op grote internationale toernooien. Daarnaast zorgen lijstjes met cijfers en letters voor een compleet overzicht.
Bob Browaeys staat sinds meer dan vijftien jaar aan het hoofd van de jeugdopleidingen van de Voetbalfederatie Vlaanderen. Hij begeleidde alle huidige Rode Duivels mee naar de top. Hij geeft een aantal ‘tips voor voetbalkids’.
Het boek is rijk geïllustreerd en telt vele weetjes.
DIT BOEK IS EEN IDEAAL GESCHENK
VAN GROOTOUDERS VOOR HUN
KLEINKINDEREN-VOETBALLIEFHEBBERS.