Loading...

Denkwerk

Inge Teblick

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Sport & Outdoor
  • ISBN: 9789082003406
  • Review:
positiever paarden trainenorie
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Aantal pagina's:381
Illustraties:Met illustraties in kleur
Betrokkenen
Hoofdauteur:Inge Teblick
Hoofdauteur:Inge Teblick
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee
Overige kenmerken
Editie:1
Studieboek:Nee

Samenvatting

Nu in prijs verlaagd!

Waarom houden paarden van leertheorie? Omdat leertheorie hun mens uitlegt waarom vriendelijker trainen echt beter werkt.

Inge beschrijft in dit boek hoe paarden denken en leren, en wat dat betekent voor je training. Hoe zou hij leven als hij zelf kon kiezen? Hoe beweegt hij, en waarom gaan daardoor sommige dingen moeilijker dan andere? Wat gaat er in z’n hoofd om? Wat motiveert hem, en hoe werkt motivatie? Houdt mijn paard van mij?
Hoe leert hij? Hoe is het om gestraft te worden? Om beloond te worden? Hoe kan ik mijn paard trainen en toch zijn beste vriend blijven?

Daar horen een pak nieuwe woorden en begrippen bij. De titel van dit boek is niet voor niets ‘Denkwerk’. De nuchtere realiteit, ontdaan van alle mystiek, uitgelegd op een manier die je misschien nooit eerder hoorde, maar wel met praktische, alledaagse voorbeelden. Sommige voorbeelden zal je overigens zien terugkomen door het hele boek, telkens weer van een andere kant bekeken. Sommige dingen doe je zelf al een hele tijd op die manier, zonder er ooit bij te hebben stilgestaan waaróm het werkt (of juist niet werkt).

Dit boek heeft de ambitie om je te helpen kijken naar wat er wérkelijk gebeurt en om van daar uit te trainen. Om je je hersens te doen gebruiken, zodat het juist makkelijker wordt om te leren voelen.

De complete inhoudstafel en voorbeeldpagina’s vind je op http://www.ingeteblick.be/pdfs/ItClicks-nummer5.pdf.