Loading...

Autobiografie - Boy en Solo (1916-1941)

Roald Dahl

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Young Adult
  • Uitgever: de Fontein Jeugd
  • ISBN: 9789026139437
  • Review:
Boy & Solo 1916-1941
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Hardcover
Druk:2
Verschijningsdatum:oktober 2015
Afmetingen:23,8 x 15,1 x 4,2 cm
Aantal pagina's:384 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Aanbevolen leeftijd:13 - 15 jaar
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur:Roald Dahl
Illustrator:Quentin Blake
Illustrator:Quentin Blake
Vertaling
Vertaald door:Huberte Vriesendorp | Huberte Vriesendorp
Originele Titel:Boy - Going Solo

Samenvatting

Weinig schrijvers hadden zo'n boeiend leven als meesterverteller Roald Dahl. In dit boek beschrijft hij zelf vol humor de eerste 25 jaar; het bevat daarnaast veel foto's, brieven en dagboekfragmenten.

Autobiografie – Boy& Solo is een fantastisch kinderboek van en over bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.

Er zijn weinig schrijvers die zo'n boeiend leven hebben geleid als Roald Dahl. Dat begon al in zijn schooltijd: hij was proefpersoon van chocoladerepen. Ongetwijfeld de inspiratiebron voor Sjakie en de chocoladefabriek!

De tijd dat Dahl in Oost-Afrika woonde was al net zo opwindend. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vloog hij bij de Engelse luchtmacht. In Autobiografie – Boy & Solo (1916 – 1941) beschrijft Roald Dahl deze en andere indringende periodes uit zijn ongelooflijk avontuurlijke leven. Het boek bevat daarnaast veel foto's, brieven en dagboekfragmenten.

Roald Dahl schreef talloze fantastische en veelbekroonde boeken, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Zijn Autobiografie geeft een uniek inkijkje in de jonge jaren van deze meesterverteller.

"Roald Dahl is de beste kinderboekenschrijver ter wereld.' – VPRO-gids