Loading...

Ham

Stefaan Daeninck

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789020988048
Verhalen en recepten rond de tophammen van Europa
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:14 september 2018
Aantal pagina's:176
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Stefaan Daeninck
Hoofdauteur:Stefaan Daeninck
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:218 mm
Product hoogte:21 mm
Product lengte:289 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:207 mm
Verpakking hoogte:24 mm
Verpakking lengte:284 mm
Verpakkingsgewicht:1174 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:218 mm
Product hoogte:21 mm
Product lengte:289 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:207 mm
Verpakking hoogte:24 mm
Verpakking lengte:284 mm
Verpakkingsgewicht:1174 g

Samenvatting

Europa heeft de heerlijkste hammen: ontdek ze in recepten en verhalen.

Met extra recepten van Massimo Bottura en Geert Van Hecke

In Ham verdiept auteur Stefaan Daeninck zich in de Europese wereldvermaarde hamcultuur. Op zijn boeiende reis neemt hij de lezer mee van de Spaanse pata negra naar de Franse jambon de Bayonne, en van de Italiaanse Prosciutto di Parma naar de Duitse Schwarzwaldschinken en de Vlaamse Ganda Ham.

Daeninck vertelt het verhaal van varken tot ham, met oog voor de specifeke productie- en rijpingstechnieken en voor de onmiskenbare verschillen in geur, textuur, uitzicht en smaak.
Bovendien maakte hij met elk van de tophammen een reeks van smakelijke gerechten.