Loading...

Welkom in Nederland + website

Marilene Gathier

  • Bindwijze: Boek & Overig item
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Mens & Maatschappij
  • Uitgever: Coutinho
  • ISBN: 9789046904886
  • Review:
kennis van de Nederlandse maatschappij voor het inburgeringsexamen
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:3
Verschijningsdatum:2015-06-25
Afmetingen:29,7 x 21,1 x 1,5 cm
Aantal pagina's:237 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur:Marilene Gathier | Gathier, Marilene
Co-auteur:Gathier, Marilene
Co-auteur:Gathier, Marilene

Samenvatting

Welkom in Nederland 3e druk is een boek + inlogcode voor de website van Marilene Gathier uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904886

Met Welkom in Nederland maken oudkomers en nieuwkomers kennis met de Nederlandse samenleving en kunnen ze zich voorbereiden op het inburgeringsexamen. Alle eindtermen van het onderdeel Kennis van de Nederlandse Samenleving (KNS) zijn in deze methode opgenomen. De methode is speciaal gemaakt voor lager- en middenopgeleide beginners NT2. Het instapniveau van de methode is laag: met taalniveau A1 kan ermee gewerkt worden. Het eindniveau is A2.

Welkom in Nederland bestaat uit een boek en een website. Op de website staan interactieve oefeningen om te trainen voor het inburgeringsexamen en filmpjes bij de thema's van de hoofdstukken.

In Welkom in Nederland wordt naast KNS ook de taalvaardigheid geoefend, onder andere met oefeningen voor woordkennis, gespreksvragen en oefeningen voor tekstbegrip. Verder worden per hoofdstuk acht tot tien praktijkopdrachten gegeven waaruit de cursisten een keuze kunnen maken voor hun portfolio voor het praktijkdeel van het inburgeringsexamen. Elk hoofdstuk sluit af met een checklist en een oefening in de vorm van het inburgeringsexamen, zodat de cursisten direct zien of zij de stof van het examen voldoende beheersen.

Marilene Gathier is als docent NT2 verbonden aan ROC Zadkine te Rotterdam. Eerder schreef zij samen met Dorine de Kruyf de lesmethoden Breekijzer, Beter lezen, Verder lezen en het Leerwoordenboek Nederlands.