Loading...

Ben ik nou gek? De invloed van de narcistische ouder op kind en partner - Narcisme

Petra Roelofsen

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Gezin & Relaties
  • ISBN: 9789462037915
De invloed van de narcistische ouder op kind en partner
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:03 mei 2015
Aantal pagina's:117
Ebook Formaat:n.v.t.
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met zwart-wit illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Petra Roelofsen
Hoofdauteur:Petra Roelofsen
Vertaling
Eerste Vertaler:Petra Roelofsen
Originele titel:idem
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Ja
Editie:Zie voorgaande tekst
Extra groot lettertype:Ja
Product breedte:15 cm
Product hoogte:1.5 cm
Product lengte:21.5 cm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:230 mm
Verpakking hoogte:8 mm
Verpakking lengte:290 mm
Verpakkingsgewicht:250 g
Overige kenmerken
Dyslexievriendelijk:Ja
Editie:Zie voorgaande tekst
Extra groot lettertype:Ja
Product breedte:15 cm
Product hoogte:1.5 cm
Product lengte:21.5 cm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:230 mm
Verpakking hoogte:8 mm
Verpakking lengte:290 mm
Verpakkingsgewicht:250 g

Samenvatting

In juli 2023 is het 5.000 boek in eigen beheer verkocht. Lees de enthousiaste reacties in het gastenboek op de site.

Ben ik nou gek? staat op de derde plek in de Boekentop 10 van boeken over Narcisme!

Ben ik nou gek? is een uniek handboek over de invloed van de narcistische ouder op kind en partner. Het boek is voorzien van herkenningslijsten en unieke tips uit de therapeutenpraktijk en informeert de lezer over de essentiële rol van de andere ouder.
Door de razend goed lopende verkoop wordt het boek inmiddels in een prachtige hardcover uitgegeven.

Binnen de muren van het gezin, laat de narcistische ouder diepe emotionele sporen achter, bij zowel partner als kinderen. Het is daarom in het belang van het hele gezin, om het manipulatieve gedrag van de narcistische ouder zo snel mogelijk te herkennen en ermee aan de slag te gaan.
‘Ben ik nou gek?’ geeft praktijkinformatie over de narcistische persoonlijk­heids­stoornis (NPS) en neemt je mee om inzicht te krijgen in het narcistische gedrag van de ouder. Het handboek geeft antwoord op vragen als: ‘ Wat kan je doen als andere ouder of als (volwassen) kind, om los te komen uit het web van manipulaties? Hoe kan je zelf weer de regie krijgen over je eigen leven?’
De auteur werkt ondermeer met fragmenten, interviews, herkenningslijsten en Unieke Tips en deelt met jou haar ervaringen als therapeut in Praktijk De Rots.
Met dit handboek komen de (ex)partner en het kind zelfverzekerder en krachtiger in het leven te staan. Zij gaan uiteindelijk inzien dat het leed niet voor niets is geweest; ‘Het mooiste wat je dan kunt worden is jezelf’.

"Het is ongelooflijk hoe mijn narcistische ex-partner zich, zonder dat hij het wist, heeft gehouden aan het stappenplan dat jij samen met mij opstelde, om de scheiding in te zetten", Jessica, 36 jaar, moeder van 2 jonge kinderen.
"Ik kan niet anders zeggen dan dat er rust is en dat jouw hulp gezorgd heeft voor veel inzichten en antwoorden. Na jarenlang een relatie met een narciste te hebben gehad, is het nu alsof ik eindelijk het doolhof uit loop", Ruben 41 jaar, 2 kinderen.
"Narcisme, waarvoor instanties, rechtbanken en therapeuten steeds weer hun ogen sluiten, pak jij met beide handen aan. Dat had ik nodig: iemand die begrijpt wat het dagelijks inhoudt en mij verder helpt. Ik dank je daarvoor", Judith 38 jaar, 1 kind.

Petra Roelofsen (1961) werkt als psychodynamisch therapeut in haar Praktijk De Rots te Mijdrecht. Zij is gespecialiseerd in de antisociale persoonlijkheidsstoornis narcisme en ervaart dagelijks bij het geven van therapie welke emotionele drama's narcisme achterlaat bij ouder en kind.
In dit handboek heeft zij haar kennis en ervaringen gebundeld om het psychisch drama voor ouders en kinderen te verlichten.